С ветровито и студено за сезона време започва Астрономическата зима.Ще

...
С ветровито и студено за сезона време започва Астрономическата зима.Ще
Коментари Харесай

До края на деня вятърът ще отслабне

С прохладно и студено за сезона време стартира Астрономическата зима.

Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина към момента краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 0° и 5°. Облачността ще е променлива, а на обособени места в североизточните и планинските региони ще превалява слаб сняг.

През нощта вятърът ще стихне, облачността на всички места ще намалее и сутринта ще бъде доста студено, с минимални температури от минус 10° до минус 5°, в София - към минус 8°, на морския бряг от минус 4° до минус 1°. През деня ще доминира слънчево време, с оптимални температури сред минус 2° и 3°, в София - към минус 1°.

Променлива ще е облачността по Черноморието, само че ще се задържи без превалявания. Вятърът ще е слаб от запад, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще доминира слънчево време. По-значителна облачност ще има над Стара планина, само че превалявания не се чакат. Вятърът и там ще отслабне и на следващия ден ще бъде сдържан, все по този начин от северозапад. Максималните температури в курортите ще са от минус 7 градуса на Алеко до минус 4, минус в Боровец и Пампорово.

Слънчево ще е в западните и тук-там в централните елементи на Европа. На доста места на Пиренейския полуостров, на Британските острови и вт Източна Европа ще има превалявания от дъжд и сняг. На Балканския полуостров облачността ще е променлива, като в западните региони ще има повече слънчеви часове. Остава по-студено от нормалното за сезона.

У нас през идващите дни ще бъде слънчево, в низините, котловините и към водните басейни – със утринни мъгли. Ще стартира стопляне, което няма да засегне регионите с по-трайни мъгли. Очакванията са в неделя да завали дъжд, в планините – сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР