С великолепен празничен спектакъл ОУ „Св. Климент Охридски“ в с.

...
С великолепен празничен спектакъл ОУ „Св. Климент Охридски“ в с.
Коментари Харесай

ОУ „Св. Климент Охридски“ в Скутаре отбеляза 140 години от създаването си

С превъзходен празничен театър ОУ „ Св. Климент Охридски “ в с. Скутаре означи 140 години от основаването си. Тържеството стартира с посрещане на учебното знаме и химните на България и на Европа.

Залата на читалище „ Светлина 1927 “ бе претъпкана от поданици и посетители, измежду които кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов, зам.-кметът Анелия Симеонова, кметът на с. Скутаре Стоян Добрев, регионалният координатор на Синдиката на Българските учители за област Пловдив Петранка Калоферова, ръководителят на отдел „ Образование “ в община „ Марица “ Димитрина Стойчева и шефът на учебното заведение Петър Славков.

„ Днес ОУ „ Св. Климент Охридски “ празнува 140 година от основаването си. Има нещо величествено в това да основеш учебно заведение, да вградиш в него фантазиите си, да му вдъхнеш несравним дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с обич да я предадеш на поколенията – да развиват, пазят и продължат делото. Такова благородно дело е нашето учебно заведение “, посочи в речта си шефът на ОУ „ Св. Климент Охридски “ Петър Славков.

Той изрече благодарност на кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов за безрезервната поддръжка, която му е оказвал през годините.



„ Има един човек в залата, който ми е помагал още от първия ден, в който поех директорския пост в учебното заведение. Този човек ми подаде ръка, с помощта на неговите старания и подпомагане, учебното заведение бе реновирано, бяха сменени подовата настилка в постройката, плочките и стълбите в двора, бе построена нова мултифункционална спортна площадка за учениците. Искрено, с ръка на сърцето, благодаря на кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов. Радвам се, че работим дружно “, разгласи Славков и залата гръмна в овации.

„ Благодаря за овациите, само че те не са за мен, а за нашите прелестни деца, за нашите гении – те го заслужават “, означи кметът.

Той благодари на шефа на учебното заведение за високата оценка и приветства всички за празника.

„ За мен е чест и наслаждение да съм през днешния ден измежду Вас и да споделя 140-ия празник на ОУ „ Климент Охридски “ в с. Скутаре. На Вас господин Славков и на Вашия обединен екип искам здраве, самообладание и ентусиазъм, с цел да учите и възпитавате нашите деца, тъй че един ден да се гордеем с тях. В мое лице постоянно ще имате поддръжката на общинското управление “, съобщи Димитър Иванов.

На учениците той пожела да се вслушват в препоръките на своите преподаватели и родители.

„ Уважавайте и ценете Вашите учители и усвоявайте уроците, които те Ви преподават, тъй като знанието и трудът са формулата за Вашия триумф в живота. Вие сте бъдещето на България, всички ние разчитаме на Вас и доста Ви обичаме “, обърна се към децата кметът на община „ Марица “.

Той напомни последните 2 години, които минаха под знака на международната пандемия и изрази вяра, че този сложен интервал към този момент е завършил.



„ Мили хора, уповавам се да не се връщаме към всичко, което преживяхме през последните 2 години. Желая Ви от сърце здраво здраве, доста шанс и дано всички ние да сме по-смирени и положителни един към различен, с цел да се радваме на щастливите моменти в живота, като този превъзходен празник. Честит празник на ОУ „ Климент Охридски “, цветущ празник на с. Скутаре “. С тези думи Димитър Иванов приключи поздравлението си измежду бурни ръкопляскания.

Преди началото на тържеството той сервира по една алена роза на всички учителки в ОУ „ Св. Климент Охридски “, а за 140-годишния празник подари красива табела, на която върху бял декор със златни букви е гравирано името на учебното заведение.

Официални приветствия във връзка годишнината насочиха и регионалният координатор на Синдиката на Българските учители за област Пловдив Петранка Калоферова, кметът на селото Стоян Добрев и някогашната възпитаничка на ОУ „ Св. Климент Охридски “ Божана Михайлова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР