С вдигната лява ръка 64-годишният Си се закле да спазва

...
С вдигната лява ръка 64-годишният Си се закле да спазва
Коментари Харесай

Си Цзинпин Остава Абсолютен Господар На Китай!

С вдигната лява ръка 64-годишният Си се закле да съблюдава конституцията на невиждана гала в Големия национален замък в Пекин.

" Заклевам се да работя за построяването на велика социалистическа съвременна страна ", съобщи той пред депутатите, положил лявата си ръка върху конституцията, която преди по-малко от седмица беше изменена, с цел да даде на президента право на безграничен брой мандати.

Нито един от 2970-те депутати не гласоподава " срещу " или " въздържал се ". Действащият президент, който беше единственият претендент, усъвършенства резултата от първото си избиране през 2013 година, когато един народен представител гласоподава срещу и трима се въздържаха (сиреч утвърждение от " едвам 99,88 % " ), отбелязва Агенция Франс Прес.

Новият вицепрезидент, 69-годишният Ван Цишан, се показа малко по-зле - с един глас " срещу ". Той си завоюва някои врагове, когато бе отпред на службата за битка с корупцията. Освен с чисто почетните функционалности на вицепрезидент, Ван, който е добър англофон, може би ще бъде претрупан с сложните връзки с Америка на Доналд Тръмп.

" Отличен икономист, той ще образува отбор-мечта с изгряващата звезда на Комунистическата партия, вицепремиера Ван Ян, за справяне със зараждащата се гигантска стихия към митата, които заплашва да наложи американският президент ", твърди специалистът Кери Браун от лондонския Кингс Колидж.

Преди по-малко от седмица конституцията на Китай беше изменена, с цел да даде на президента право на безграничен брой мандати. Преизбирането на Си обявява неговото господство, като по този начин той става най-влиятелния водач на Китай от Мао Дзедун насам, разясняват международни медии.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР