С вдигане на глоби и такси бюджет не се пълни

...
С вдигане на глоби и такси бюджет не се пълни
Коментари Харесай

КОД против вдигането на такси и глоби

С повдигане на санкции и такси бюджет не се цялостни и плануваното от община Пловдив нарастване е образец за неверна философия. Защото за другите нарушавания няма съответен надзор и освен това състояние няма никакво значение дали една санкция е 50 или 5000 лева

Това споделя в позиция на консервативната партия КОД Пепа Деведжиева.

Всички се възущаваме от замърсяванията по градежите примерно, само че не повишеният размер на глобата ще стресне нарушителите, те ще стартират да съблюдават разпоредбите единствено в случай че знаят, че няма да им се размине. А е ясно, че общината не управлява стриктно  нито условията за непорочност, нито за звук, изключително когато нарушаванията се правят вечер или през нощта – в извънработно за чиновниците й време, разяснява Деведжиева.

Не е доста по-различна и обстановката с таксите, тъй като е ясно, че когато те скачат, броят на хората, които ги заплащат, понижава. Община Пловдив подвига таксата за владение на куче, само че кой следи дали хората изобщо записват домашните си любимци? Има ли въобще санкционирани пловдивчани, тъй като са засечени да разхождат куче, за което не е платена таксата? – пита Деведжиева.

Отделен е въпросът, че в таксата за така наречен тротоарно право има доста несправедливи моменти която не се трансформират с новите зони. Абсурдно е таксата за зоната към общината и до Пешеходния мост да е една и съща. Всеки знае, че потокът от хора стартира да понижава още от така наречен Малка основна. В тези тежки времена не би следвало  бизнесът да бъде товарен с голословно високи такси, заключава Деведжиева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР