С възраждането на Биткойн, който в края на годината премина

...
С възраждането на Биткойн, който в края на годината премина
Коментари Харесай

Докъде ще стигне Биткойн през 2024 година – ето какво мислят експертите

С възраждането на Биткойн, който в края на годината мина границата от $40,000, общите пазарни настроения са изключително оптимистични за капацитета му за по-нататъшни облаги през идната година. Няколко фактора способстват за тази позитивна вероятност.

И въпреки всичко, на фона на този оптимизъм, поражда един основен въпрос: какви висоти може да доближи истинската криптовалута през новата година? Множество специалисти споделиха прозрения за евентуалното показване на Биткойн през 2024 година

Прогнозите сочат 2024 година като основна година за Биткойн , съгласно крипто аналитика “ “. Според него се чакат обилни промени в цената на актива. Въпреки това консенсусът допуска интервал на консолидация, преди да станем очевидци на обилни развития в пространството на криптовалутите.

Една от открояващите се прогнози на специалистите е, че през 2024 година Биткойн ще надвиши границата от $100,000. Тази оптимистична прогноза се подхранва от стратегически ситуирани във времето събития, които биха могли да изстрелят криптовалутата до невиждани равнища.

Друг анализатор дефинира март като основен, базирайки се на евентуалното понижаване на лихвените проценти от страна на Федералния запас. Ако Фед извърши предстоящите съкращения, това може да окаже доста въздействие върху пазара на криптовалути, като евентуално сътвори удобни условия за Биткойн.

Друг основен катализатор е плануваното за април халвинг събитие на Биткойн, което се случва почти на всеки четири години. Историческите данни демонстрират, че сходни събития нормално покачват цените на Биткойн заради намаляването на възнагражденията за блокове, което дейно понижава предлагането на нови Биткойн токени.

Освен това в разбора се акцентира смисъла на Закона за пазарите на криптоактиви (MiCA) в Европейския съюз, който се чака през юни. Това законодателно развиване е на път да оформи регулациите на криптовалутите, което е основен аспект за по-широкото приемане на криптовалутите, изключително за продобиване на доверието на институционалните вложители.

Според “TradingShot ”, специалист по крипто търговия, BTC евентуално може да доближи $65,000 до 19 август 2024 година Спекулациите към спот Биткойн ETF-ите също биха могли да ускорят актуалната фаза, вкарвайки токена в последния интервал преди параболичното рали на бичия цикъл.

Майкъл Сейлър, изпълнителен ръководител на MicroStrategy и изтъкнат покровител на Биткойн, счита 2024 година за основна година за траекторията на цената на актива. Той акцентира евентуалното изменящо играта влияние на утвърждението на спот ETF-ите през януари, заявявайки, че това може да бъде най-значимото развиване на Уолстрийт от три десетилетия насам.

Сейлър чака, че утвърждението на спот ETF ще даде на всеобщите вложители и институции съчетаем с условията канал за вложение в Биткойн, предизвиквайки доста търсене на пазара. В комбиниране с халвинга през април той планува потрес в предлагането, който ще сътвори предпоставки за забележителна динамичност на пазара.

Сейлър счита, че тези фактори, съчетани с оскъдността на Биткойн и желанието му да бъде дълготраен актив, ще допринесат за забележителен бичи растеж през 2024 година Макар че степента на нарастването остава несигурна, той има вяра, че пазарът може да стане очевидец на доста повишаване на търсенето, задвижвано от конвергенцията на шока в предлагането и засиления институционален интерес.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР