С възпоменание за жертвите на т. нар. Възродителен процес днес

...
С възпоменание за жертвите на т. нар. Възродителен процес днес
Коментари Харесай

ДПС с митинг на Тюркян чешма

С възпоменание за жертвите на така наречен Възродителен развой през днешния ден в село Могиляне Общинският съвет на Движение за права и свободи Кирково провежда Възпоменателен митинг-мевлид.

Пред паметника " Тюркян чешма”, построен в памет на 17- месечната Тюркян, убита по време на митингите през 1984 година в Родопите, ще участват ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, зам.- ръководителите на Движение за права и свободи, членове на ЦОБ на Движение за права и свободи, ПГ на Движение за права и свободи, евродепутати, Младежко Движение за права и свободи, кметове, общински съветници, посетители от Турция, деятели и жители, които ще изразят почитта си към жертвите, значимостта на събитията за рухването на тоталитарния режим и настъпването на демократичните промени в България, оповестиха от Движение за права и свободи, представени от OFFNews.

Преди 33 години всеобщите митинги на турците в България имаха признака на съпротивителна гражданска сила против режима на комунистическия деспот Тодор Живков. Невинните жертви на репресивната комунистическа машина бяха трагична дан за народна власт и независимост, а не за нечий партиен престиж и превъзходство. 17-месечната Тюркян и другите жертви са герои на цялата демократична идея и е аморално да бъдат присвоявани посмъртно от егоистичните напъни на която и да е партия, съобщи в своя позиция водачът на ДОСТ Лютви Местан.

В текста му се споделя още:

Това бяха моите човешки причини да прикани за департизиране на възпоменанието и за отбелязване на събитието със смирена респект без агитация. Гробовете на почтените жертви не са място за трупане на политически капитал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР