С възникването на Делта варианта ефектът от ваксините срещу COVID-19

...
С възникването на Делта варианта ефектът от ваксините срещу COVID-19
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Ваксината спрямо Делта варианта е като снайпер, който не уцелва в десятката, а малко встрани

 С възникването на " Делта " разновидността резултатът от имунизациите против COVID-19 понижава. Но третата доза ще ускори отбраната на организма значително, тъй като производителите към този момент имат поради новите разновидности.

Това сподели в " Денят стартира " доктор Аспарух Илиев, който управлява инфекциозна лаборатория в Берн.

При " Делта " разновидността се следи леко отместване, доста малко, само че въпреки всичко налично, на успеваемостта на имунизацията.

" Ваксинирането понижава предаването и разпространяването на вируса, т.е. самото имунизиране, макар че при " Делта " разновидността този резултат е леко понижен, въпреки всичко съществува опция да ограничи и значително разпространяването ", добави доктор Илиев.

Той съпостави имунизацията по отношение на " Делта " разновидността като снайпер, който не уцелва в средата, в десятката, а малко настрана, в осмицата.

Според него би трябвало да вършим разлика сред това човек да се болести с " Делта " разновидността и да прекара едно леко заболяване, и това да има тежко заболяване, да постъпи в болница и да бъде обдишван в интензивно поделение.

Д-р Илиев разяснява, че във Англия 5% от хората, постъпили в интензивни отделения и умряли, са имунизирани, само че главният брой е от неимунизирани.

Той даде за образец и Израел. Там по думите му се получава един лек феномен на привършване на резултата на имунизациите, обаче с слагането на трета бустерна доза, резултатът е доста добър и това ще бъде отстранено.

" Това, което знаем за имунизацията на " Пфайзер ", е че след към 6 месеца отбраната от разболяване е понижена на към 50 до 60%, само че отбраната от тежко протичане на болестта е над 80% ", изясни доктор Илиев.

Той счита, че слагането на трета бустерна доза ще удължи този резултат доста. Според него самото решение за слагането на третата доза е добре да протече централизирано и всяка една страна има свободата на деяние и автономия.

15 минути в едно помещение са нужни за заразяване с " Алфа " разновидността, а " Делта " разновидността му трябват единствено 10 секунди - разяснява доктор Илиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР