С възхода на изкуствения интелект и все по-сложните SEO-стратегии, при 

...
С възхода на изкуствения интелект и все по-сложните SEO-стратегии, при 
Коментари Харесай

Причината за деградацията на Google се оказа океанът от лошо съдържание, създадено от изкуствения интелект

С възхода на изкуствения разсъдък и все по-сложните SEO-стратегии, при  се следи обезпокоително утежняване на резултатите получавани от търсачката на Гугъл. Това положение на нещата се характеризира най-много с разпространяването на нискокачествено наличие. Причината за което може би е точно в генерираното от ИИ наличие.

Потребителите са изправени пред съществено предизвикателство. Да разпознаят надеждните данни в възходящия поток от неточна или подвеждаща информация. Но това оказва доста въздействие върху техния към този момент насъбран опит в търсенето на потребна информация.

Влиянието на изкуствения разсъдък върху качеството на резултатите

Генеративният изкуствен интелект, с неговата дарба да основава наличие в огромни количества, се трансформира в основен фактор за утежняването на резултатите от търсенето в Гугъл. Тази технология, предопределена за автоматизирано основаване на текстове, изображения и други форми на наличие, се оказа нож с две остриета.

От една страна, това улеснява бързото основаване на наличие. Но от друга, води до остатък от публикации, които постоянно са с прекомерно неприятно качество. Неотдавнашни проучвания в тази област разкриха тревожна наклонност. Значителният растеж в потреблението на генеративния изкуствен интелект е директно обвързван с разпространяването на нискокачествено наличие. Това е наличие, което нормално се основава без подобаващ редакторски контрол или задълбочено изследване. То способства за възходящото комплициране сред достоверната информация и подвеждащото или безполезното наличие.

Това събитие не се лимитира единствено до едва известни уеб уеб сайтове или неблагонадеждни блогове; то обгръща даже уважавани до момента изявления. Много от тези източници са уличени в потребление на принадлежности с генеративен изкуствен интелект за основаване на наличие, постоянно с разочароващи резултати. Проблемът е, че тези принадлежности, въпреки и ефикасни за доста бързо основаване на наличие, нямат проницателността и способността на индивида да ревизира обстоятелствата.

В резултат на това основаното наличие може да съдържа неточности, предубеждения или непроверена информация, което подкопава неговата надеждност и цялостното качество на информацията, налична онлайн. Именно това утежнява работата на търсачката на Гугъл.

SEO оптимизацията е несъзнателен съизвършител

В актуалната обстановка SEO практиките играят парадоксална роля в екосистемата на онлайн търсенето. Първоначално основана, с цел да усъвършенства видимостта и класирането на наличието в търсачките, SEO оптимизацията несъзнателно се е трансформирала в съизвършител на изкуствения разсъдък в намаляването на качеството на резултатите от търсачката на Гугъл.

Тази обстановка основава циничен кръг, в който качественото наличие е изтласкано от поток от SEO спам, което затруднява намирането на надеждна и подобаваща информация.

С други думи, колкото по-ориентиран към афилиейт маркетинга е даден уебсайт, толкоз по-малко изтънчено и информативно може да бъде неговото наличие. Това допуска, че търсачките, в това число Гугъл, мъчно разграничават качественото наличие от тактиките на SEO спама.

Последствията за потребителите

За потребителите последствията от това утежняване на качеството на резултатите от работата на търсачките по принцип, са осезаеми и разочароващи. Изправени пред непрестанно възходящ поток от ненадеждно и постоянно неправилно наличие, става все по-трудно да се откри подобаваща и тествана информация.

В резултат на това доверието в търсачката на Гугъл понижава.

Особено откакто опитите на Гугъл за търсене благодарение на изкуствен интелект не оправдаха упованията. Проектът Search Generative Experience, стартирал в бета версия предходната година, мъчно се оправя с даже и със напълно опростените поръчки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР