С въвеждането на тестове за алкохол и дрога за полицаите

...
С въвеждането на тестове за алкохол и дрога за полицаите
Коментари Харесай

Генади Тенев за тестването в МВР: Това е безумие, много колеги взимат лекарства, а дават положителен тест за дрога

С въвеждането на проби за алкохол и дрога за служителите на реда ще се обясни пред всички, че тези проби не са напълно правилни. По-възрастни служители на реда дават положитетестове за опиати, защото имат болести и пият медикаменти. Берат позор и оскърбление пред сътрудниците, фамилията и приятелите си, като покажат позитивен тест. Такива хора ще ги отстраняват от работа, а след това те би трябвало да потвърдят с кръвен тест, че не става дума за дрога, а за предписани им от доктор лекарства.

Това разяснява пред Нова тв Генади Тенев, зам.-председател на УС на СФСМВР.

Ще стане ясно още нещо от тези инспекции. Че в полицията има доста чиновници, които са на успокоителни, а техния състав е непосредствен до този на опиатите. Работата е стрестова, уточни той. 

Да, правилно е, че всички водачи се тестват със същите проби, само че ние от дълго време приказваме, че те не са напълно правилни. Ясно е, че Министерство на вътрешните работи не обича да взема решение проблеми и в този момент за следващ път се основават проблеми, добави той.

Изходът след позитивен тест за дрога е кръвен тест и по-късно проучване на кръвния тест, уточни той.

Ще настояваме за някакви дейности от управлението на Министерство на вътрешните работи, тъй като сътрудниците служители на реда, които са с позитивен полеви тест за дрога са унизени и би трябвало да бъдат обезщетени. Това е някакво безумство сега. Изпълнението на концепцията по този метод би трябвало да се спре. Идеята е добра, само че осъществяването е неприятно. Трябва да се прави при едни годишни медицински прегледи и там ще се видят всички резултати, уточни той.

Тези проби регистрират медикаменти за кръвно и антидепресанти, добави той.

Има случаи, в които жителите съдят Министерство на вътрешните работи, защото тестванията не са напълно правилни. Но това поголовно тестване на служителите на реда би трябвало да спре, засягат се достойнството и достолепието на хората, добави Тенев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР