С въвеждането на Синя зона, по улиците наоколо съвсем скоро

...
С въвеждането на Синя зона, по улиците наоколо съвсем скоро
Коментари Харесай

Хората от ул. „Ген. Данаил Николаев“: Ще стане брутална войн...

С въвеждането на Синя зона, по улиците в близост напълно скоро ще настане брутална война за паркиране. Това обявиха работещите и живущите на ул. „ Ген. Данаил Николаев “, които недоволстват от решението улицата да е с платено паркиране.



„ Половината коли, паркирали тук, не са наши – нито на работещите, нито на живущите. Автомобилите са на хора, които бягат от Синя зона на Главната и уличките там. Когато и тук стане Синя зона, ще бягат на идната улица и по този начин. Това не е решение на казуса, даже не е и решение на парче. Това е решение на кг, без грам рационалнност. Ограничаваме паркирането с решение за паркиране. Който може да си го разреши - добре, който не - да се избавя “, разяснява Георги, който е инженер и работи в проектантска къща на улицата.



Според него коренът на казуса е доста обратно във времето. „ С идването на демокрацията не е въображаемо за благоустрояването на града. Никой не е планувал, че тези улици ще бъдат тесни за колите. Ако преди време архитектите бяха си дали сметка, че колата ще стане по-достъпна, всичко щеше да наподобява друго. До 1989-а за кола се чакаше по 10 години. Сега колите станаха по-достъпни колите и се трансфораха в нужда. Община Пловдив разполага с премного общински парцели по центъра и тук по квартала. Какъв е казуса да създадат паркинг, под земята или надземен, на налични цени? По-надолу има заключен и празен общински паркинг. Защо не е наличен? Ако се употребяват тези паркинги и Синята зона е на налични цени, нямаше тези нашественици от центъра да бягат и да идват при нас “, разяснява Георги.



Друг Георги, също от протестиращите, се зачуди за какво не е имало допитване до хората тук преди да бъде взето решение от Общинския съвет за вкарването на улицата в обсега на Синя зона. „ Нали концепцията е да улесним живущите и работещите, да има ред? Тук има обна 2 години, само че има и такива на 30 години. Хората разчитат на нашите магазини. За паркирането се разбираме между тях. Познаваме се, в случай че някой има проблем или има потребност от нещо, търсим се, намираме решение. Никога не е имало спорове сред нас “, уточни той.



Недоволните припомниха, че са изпратили отворено писмо на 14 януари, в което възразяват против Синя зона на улицата. Отговор обаче не са получили.

„ Как тъкмо ще реши казуса Синята зона? Това ще е единствено и само доходи на община Пловдив, една касичка “, считат те.



Хората са безапелационни, че единственото допустимо решение на казуса с паркирането е построяването на паркинги на налична цена. „ Тогава градът ще наподобява доста по-различно “, показват работещи и живущи там.

Те са безапелационни, че ще се борят до дъно против въвеждането на Синя зона. Предстои да подадат тъжба, като този път чакат противоположна връзка от страна на Община Пловдив и регион „ Централен “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР