С въвеждането на санкции срещу Русия и с публикуването на

...
С въвеждането на санкции срещу Русия и с публикуването на
Коментари Харесай

Новак: Инвеститорите от Азия са увеличили вложенията си в руския енергиен сектор с 10 %


С въвеждането на наказания против Русия и с публикуването на " кремълския лист “ със наказания, Съединени американски щати пропущат опцията да влагат в съветския енергиен бранш, до момента в който вложители от страните от Близкия Изток и Азиатско-Тихоокеанския район, в противен случай усилват вложенията си. Това разяснява в изявление за „ Интерфакс “ министъра на енергетиката на Русия Александър Новак.

„ Американски компании работят от дълго време на съветския пазар. Сред тях са General Electric, която работи в енергийния бранш, ExxonMobil взе участие в плана „ Сахалин 1 “ и това съдействие би могло да е доста по-широко. Но вместо това, американските сътрудници „ режат клона на който седят “. Никой не може да отхвърли, че съветските планове са освен огромни, само че и привлекателни от позиция на вложенията. И без значение от глобите, през предходната година ние за пръв път отчетохме спомагателен растеж на равнището на вложенията с 10 %. Увеличението се дължи главно на вложители от Азиатско-Тихоокеанския район и Близкия Изток “, декларира Новак.

По неговите думи, съветската страна и до момента не е получила пояснение за включването в листата със наказания на заместник- министъра на енергетиката Андрей Черезов.

„ Смятаме, че тази стъпка, както и включването в листата със наказания на мои сътрудници ощетява съдействието, в това число и в енергийния бранш. Що се отнася до глобите, ние по този начин и не получихме никакви уточнения и сме уверени, че това решение няма никакви законни учредения “, отбелязва още той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР