С въвеждането на изискването за Covid сертификат при посещение на

...
С въвеждането на изискването за Covid сертификат при посещение на
Коментари Харесай

Белгия: 4-кратно увеличение на поискалите ваксина след въвеждането на Covid сертификат

С въвеждането на условието за Covid документ при посещаване на някои публични места, Белгия регистрира очевидно покачване на броя на искащите да се имунизират, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

В южната област Валония това нарастване е четири пъти. Досега в страната са имунизирани 86 на 100 от пълнолетните (74 на 100 от населението), демонстрират формалните данни.

Белгийското държавно управление през днешния ден ще заседава, с цел да реши дали още веднъж да направи наложително носенето на маски на публични места. Тази мярка отпадна наскоро в северната област Фландрия, само че покачването в броя на заболелите в последните дни е причина управляващите да обмислят връщане на част от старите ограничавания. Сред предстоящите решения от днешното съвещание е и връщане на рекомендацията тези, които могат, да работят от вкъщи.

С въвеждането на документите в последните седмици медиите оповестяват единствено за обособени произшествия, при които недопуснати до бирария или старешки дом са показали експанзия и се е стигнало до интервенция на полицията. Властите оповестяват, че към този момент половината от хората, за които се предлага трета доза ваксина, са получили покана за реимунизация. Правителството прецизира, че макар покачването на броя на заболелите, към този момент не се постанова някои действия още веднъж да бъдат спрени.

От началото на септември в Белгия се следи покачване в броя на заболелите и признатите в болница. Миналата седмица броят на болничните приеми е надвишил хиляда дневно, а в интензивно поделение са към 200 души, сочат данните. Водещи национални вирусолози разясняват, че към момента няма място за терзание, тъй като натоварването на незабавните отделения е едвам към 10 на 100. Данните демонстрират, че в броя на смъртните случаи също има лек растеж - до над 10 дневно за първи път от юни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР