С ваучери, безплатни чадъри и по 40 евро на турист

...
С ваучери, безплатни чадъри и по 40 евро на турист
Коментари Харесай

Спасяването на летния сезон: За какво настояват хотелиери и туроператори?

С ваучери, безвъзмездни чадъри и по 40 евро на екскурзиант - по този начин съгласно хотелиерите ще бъде избавен летният туристически сезон. Но дали това ще е задоволително?

В момента " Слънчев бряг " е нереален. Израелските туристи от март не са пристигнали, под въпрос са и румънските жители, създали резервации за великденските празници. В очакване на клиенти все по-малко хотели вършат поправки.

“Най-големият проблем са ограниченията, туристите се опасяват, PCR тестванията оскъпяват почивките. Ако не престават по този метод, ще спрем притокът на туристи сигурно. Хотелът ми е цялостен с резервации, само че нямам една доказана “, изясни Румен Мончев, притежател на хотел.

Според туроператора Стефан Георгиев е мъчно да се възнамерява в сходна обстановка.

„ Мярката от 35 евро на екскурзиант обгръща единствено въздушния туризъм и както знаем, той е мощно стеснен сега. Добре е тя да бъде продължена и да бъде налична за туроператори, които правят сухопътен туризъм “, добави той.

От Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) оферират и по 5 евро на екскурзиант за реклама, както и страната да откупи краткотрайно дялове от хотелите.

„ Най-важното, което би трябвало да създадем, е да покажем, че сме безвредна дестинация, това може да стане единствено с имунизиране. Предложихме на страната да отдели към 250 000 ваксини за туризма, с цел да имунизираме личния състав “, добави Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР