С Васил Терзиев сме се срещали инцидентно преди това и

...
С Васил Терзиев сме се срещали инцидентно преди това и
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Мнозинството на национално ниво трудно може да се реализира във всяка една община

С Васил Терзиев сме се срещали случайно преди този момент и през днешния ден имахме опознователна среща.

Това съобщи министър председателят акад., откакто се срещна с новия кмет на София Васил Терзиев. " Поставени бяха въпроси за финансирането на културата, инфраструктурата, образованието - всички тематики, по които ще би трябвало да работим в идващия интервал. Начертахме главните насоки, по които ще работим. Нуждите на общините би трябвало да бъдат вкарани и в държавния бюджет. Това е повода в следващите дни ще проведем среща и с НСОРБ ", разкри Денков. 

" Вотът на съмнение на следващия ден ще бъде още една добра опция да разкажем на хората какво е направено в последните две години в областта на защитата. Много процеси се движат и обществото би трябвало да бъде осведомено. Готови сме да чуем рецензии и да се съобразим с тях, в случай че са градивни. Мнозинството на национално равнище мъчно може да се осъществя във всяка една община. И през днешния ден приканих кметът на София да не затваря нито една алтернатива пред себе си ", отговори министър-председателят Денков на журналистически въпроси.   

" Цялата преписка тече сред УЕФА и БФС. Държавата няма права да се намесва. Ние можем единствено да помогнем. Министерство на вътрешните работи ще спомага за обезпечаването на сигурността при провеждането на футболната среща. Утре от Министерство на вътрешните работи ще дадат брифинг и ще оставя на тях да обяснят в детайли. До тази обстановка обаче се стига, тъй като в последните години българският футбол върви настойчиво надолу. БФС би трябвало да си дадат сметка, че те са виновни за тази обстановка. Държавата няма права да се намесва директно, само че на всички е ясно, че би трябвало смяна ", разяснява министър председателят сагата към провеждането на футболния мач сред България и Унгария.  

" Официален отговор от президентството за ръководителя на ДАНС няма. Всички ръководители на служби са заменени от президента Радев посредством неговите служебни държавни управления, Законът ясно е разписал, че ръководителите на служби се назначават от министър председател и президент. Тезите, че държавното управление ще превземе службите са погрешни. Нека приказваме с обстоятелства. Предстоят срещи със заинтригуваните страни за бюджета. Някои от рецензиите си опонират. Ясно е, че би трябвало да има срещи и диалози за бюджета. Финансовият министър ще води диалози и ще се опита да удовлетвори всички претенции. Бюджетът ще бъде импортиран в Народно събрание и депутатите ще решат. За мен е вярно бюджетът да бъде с 3% недостиг. Не забравяйте, че предходната година хората, които в този момент упорстват за по-рестриктивен бюджет, вкараха спомагателни 900 млн. лв. раходи. Финансовият министър ще отбрани приходите и раходите, само че в последна сметка депутатите ще решат. При нашите диалози с Европейска комисия стана ясно, че имаме право да постановяваме такса за преноса на съветски газ ", приключи Денков. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР