С вас нямаме червени линии и вече демонстрирахме мнозинства по

...
С вас нямаме червени линии и вече демонстрирахме мнозинства по
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДБ търсят допирни точки на експертна среща

С вас нямаме червени линии и към този момент демонстрирахме болшинства по тематиките, съобщи Десислава Атанасова

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС се срещна с групата на „ Демократична България “. В началото на срещата Десислава Атанасова, ръководител на ПГ ГЕРБ-СДС, съобщи, че чака спор или начални стъпки за търсене на конституционно болшинство и попълване на квотата в Конституционния съд и Висшия правосъден съвет и основен контрольор в Инспектората на Висш съдебен съвет.

С вас нямаме червени линии и към този момент демонстрирахме болшинства по тематиките – еврозона, оръжие и военнотехническа помощ за Украйна, решенията, свързани с енергетиката, План за възобновяване и резистентност и решенията, с които задължихме Министерският съвет да внесе всички нужни законодателни оферти, както и по тематиката със закупуване на вторите осем самолета F-16 Block 70, сподели Атанасова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Христо Иванов, ръководител на ПГ „ Демократична България “, съобщи, че без значение от това, че не се обрисува ясна формула за сформиране на кабинет даже оттатък първия мандат, е значимо да се водят диалози и да се търсят допирни точки, без значение от съществуващите разлики, с цел да могат да се придвижат избрани национални цели напред.

Ние не виждаме опция да подкрепим първия мандат, само че това не ни пречи по поредност от тематики да работим дружно, съобщи Иванов. По думите му това е част от напъните за нормализация на българската политика.

Иванов разяснява, че правосъдната промяна и антикорупционните старания са фундаментална причина за цялостната нормализация на политическия разговор в България. Нашата диагноза е, че политическата рецесия се свежда до такива равнища на съмнение, които не разрешават да се води естествен диалог като този, добави той.

Фундаментален аршин, през който ние ще оценяваме опцията да дадем поддръжка за държавно управление и въобще нашето политическо позициониране и отношение с другите политически сили, е отношението към правосъдната промяна и битката с корупцията, точно като битка за определяне на господство на закона, а не като битка за наказване на едни или други, сподели Христо Иванов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР