С валутния борд България е въвела еврото в икономиката. Приемайки

...
С валутния борд България е въвела еврото в икономиката. Приемайки
Коментари Харесай

Асен Василев за еврото: Време е да седнем на масата, а не да сме част от менюто!

С валутния ръб България е въвела еврото в стопанската система. Приемайки еврото публично, ние ще имаме място в стаята, в която се вземат решенията, каква да бъде финансовата политика на Европейски Съюз. Това е извънредно значимо в тези тежки рецесии и сложна обстановка, сподели през днешния ден в границите на парламентарния надзор вицепремиерът Асен Василев.

" Ако не седиш на масата си част от менюто. Ние не желаеме да сме част от менюто ", а желаеме да седим на масата ", добави той цитирайки известна сентенция.

В отговор на въпрос от парламентарната група на " Възраждане " вицепремиерът уточни, че проектът за приемането на еврото е обществен от 5 юли предходна година и нищо скрито по въпроса не се прави. Василев напомни, че проектите са еврото да е разплащателно средство в България от 1 януари 2024 година Вицепремиерът акцентира, че то ще се вкара по настоящия обменен курс.

Асен Василев не се съгласи с изказванието на " Възраждане ", че има нарастване на цените в пъти. " Септември-октомври приблизително претеглената цена на тока за бизнеса е идентична с тази в интервала януари-април, като я запазихме след огромна стратегия на държавното управление за отплата. За бита цените не са пипани от 1 юли предходната година. Това е невиждано в Европа, в множеството страни токът е 20-30% нагоре ", сподели още Василев.

Националният проект за въвеждане на еврото беше включен като точка в дневния ред на съвещанието на Министерския съвет през предходната седмица, само че отпадна в последния миг след остра реакция на ръководителя на бюджетната комисия Любомир Каримански от " ИТН ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР