С увеличението на минималните пенсии за трудова дейност от 1

...
С увеличението на минималните пенсии за трудова дейност от 1
Коментари Харесай

Петков: С увеличението на пенсиите правителството прави крачка към намаляване на бедността

" С нарастването на минималните пенсии за трудова активност от 1 октомври 2017 година държавното управление прави решителна крачка към понижаване на бедността ". Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков по време на конференция във Велико Търново.
" Правителството подхваща дейности за повишение на приходите на хората в третата възраст и от 1 октомври ще бъде второто нарастване на минималния размер на пенсиите за трудова активност. Първото както знаете беше осъществено от 1 юли т.г. ", съобщи Петков. Той означи, че от 1 октомври всички минимални пенсии за трудова активност ще бъдат увеличени. Това е взаимозависимост от водещото нарастване на минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст, чийто размер понастоящем е 180 лева, а от 1 октомври нараства на 200 лева
Заедно с това повишаване всички други пенсии за трудова активност - инвалидни, наследствени, също ще се усилят и това ще се усети от над 800 000 български пенсионери, изясни министърът. " Около 450 000 от тях ще получат второто нарастване главно в размер от почти 20 лева На към 350 000 души, които сега получават пенсия за застрахователен стаж и възраст в диапазона 180-200 лева, пенсията има ще бъде приравнена на 200 лева ", посочи министърът, представен от " Фокус ".
" С осъществяването на този приоритет в управническата стратегия на държавното управление, вършим решителна крачка към понижаване на бедността измежду хората, които са полагали труд и получават пенсия за трудова активност - над 800 000 български пенсионери ", означи Бисер Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР