С увеличаването на броя заболели в резултат на коронавируса в

...
С увеличаването на броя заболели в резултат на коронавируса в
Коментари Харесай

Nestle, UniCredit и още европейски гиганти забраняват на служителите си да пътуват

С увеличението на броя болни вследствие на ковид в Европа огромните корпорации на континента постановат цялостна възбрана или лимитират бизнес пътуванията на стотици хиляди чиновници.

Един от най-пресните образци в тази посока е водачът в хранителната промишленост Nestle. Швейцарският производител е изискал от всички свои 291 000 чиновници да не пътуват в чужбина най-малко доникъде на март. " Пътуванията вътре в страната би трябвало да бъдат заместени от други форми на връзка, когато е допустимо ", показва представителят на компанията, представен от CNN Business.

От производителя на козметика L`Oreal също са спрели всички бизнес визити в чужбина до края на идния месец като форма на " защитна мярка ".

Гигантът в сегмента на потребителските артикули Unilever от своя страна не разрешава пътуванията от и до северната част на Италия, както и от и до другите наранени страни. Изключение могат да вършат единствено " сериозно значими " пътувания.

Ако бъдат взети единствено тези три компании, то рестриктивните мерки засягат всички към 532 000 техни чиновници в световен мащаб. В това число обаче влизат още най-голямата италианска банка UniCredit, както и холандската софтуерна компания Prosus.

Много от сдруженията упорстват и хората в техните екипи да останат да работят вкъщи при такава опция. От UniCredit изискват такава форма на работа в най-засегнатите от ковид места в Италия. От Nestle изискват същото от личния състав си, който е пътуват до страни като Италия, Франция, Германия, Испания, Канада, Англия и Щатите.

Анализатори показват, че в случай че още компании подхващат същите ограничения, това ще сътвори голям напън върху авиоиндустрията, която към този момент по този начин или другояче би трябвало да се оправя със спад на пътуванията и на доставките по въздух от и за Азия.

Големите европейски авиолинии към този момент подхващат стъпки за понижаване на разноските в тази посока. Lufthansa и Air France-KLM оповестиха през предходната седмица, че ще предложат на своите чиновници благоприятни условия за неплатен отпуск, както и че ще лимитират наемането на нови фрагменти. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР