С утихването на COVID вълната от Омикрон редица държави започнаха

...
С утихването на COVID вълната от Омикрон редица държави започнаха
Коментари Харесай

Великобритания сваля всички COVID ограничения, махат и задължителната карантина

С утихването на Коронавирус вълната от Омикрон редица страни започнаха да анонсират своите проекти за ограниченията и рестриктивните мерки през идващите месеци.

Най-рязка смяната ще бъде във Англия , като се чака да се отстранен всички ограничавания. Днес министър председател Борис Джонсън ще разгласи пред Народното събрание новата тактика, която се назовава " живот с Коронавирус ", заяви " Ройтерс ".

Мерките са толкоз фрапантни, че се чака да няма наложителна карантина за болните от COVID-19, като изолацията ще бъде персонално решение на всеки. Така Англия ще стане първата огромна европейска страна, която позволява на хора, които знаят, че са инфектирани с COVID-19, свободно да вървят на работа, да посещават магазини и да употребяват публичния превоз.

Според държавно управление нивото на имунизация - 81% от пълнолетните са с бустерна доза, е задоволително за прекосяване от " от наложени от страната отговорности към поощряване на персоналното отговорно държание ".

Медицински специалисти приканиха Джонсън да не си играе със здравето на нацията, а съветници на държавното управление предизвестиха, че анулацията на рестриктивните мерки може да докара до бързо повишаване на случаите.

От своя страна държавното управление разгласи, че ще резервира известни системи за наблюдаване на епидемиологичната конюнктура, както и проекти за ограничения, ако се появи нов вид на ковид.

В същото време две други страни обявиха, че отпускат контрола за влизането на територията им.

Австралия се отваря за имунизирани туристи за пръв път от две години насам . Те се базират на високото ниво на имунизация против COVID-19 и на намаляването на новите случаи.

От изцяло имунизираните туристи няма да се изисква карантиниране, само че тези, които са с по-малко от две дози, ще би трябвало да имат удостоверение, че са освободени, и ще би трябвало да се самоизолират според условията на съответния щат.

Израел ще позволи от 1 март влизането на всички туристи, без значение дали са имунизирани против COVID-19 , оповестиха от кабинета на премиера. Влизането в Израел въпреки всичко ще изисква два PCR теста, един преди полета и един при кацане в Израел.

Италия пък стана следващата европейска страна, която предложи слагането на четвърта доза ваксина против COVID-19 на една от най-рисковите групи - хората с отслабена имунна система

Това са пациенти, които одобряват медикаменти за угнетяване на имунната отбрана поради други болести, онкоболните, трансплантираните, хората на хемодиализа и други Те ще могат да си слагат четвърта доза иРНК ваксина 120 дни след третата.

На другия полюс е Гърция, като тази седмица ще стартира налагането на санкциите на над 300 хиляди души на възраст над 60 години, които не са се ваксинирали против COVID-19, оповестява гръцкият в. " Катимерини ".

Очаква се до вторник имената да бъдат предадени от Министерството на цифровото ръководство на самостоятелния орган за обществени доходи, който дава отговор за узаконяването на санкциите. Санкционираните ще получат уведомление, че дължат по 50 евро до края на седмицата.

Гърция задължи хората над 60 година да се имунизират против COVID-19 до 17 януари под опасността от административна санкция от 100 евро за всеки месец, през който остават неимунизирани. Само януарската санкция ще е 50 евро. От заплащане са освободени жителите, които не могат да бъдат имунизирани по медицински аргументи, лицата над 96 година възраст и извънредно бедните, които не са могли да заплащат налози през последните три години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР