С успех приключи Пътешествие с мисия, което преизпълни целта си

...
С успех приключи Пътешествие с мисия, което преизпълни целта си
Коментари Харесай

10,8 млн. крачки в името на здравето |

С триумф завърши " Пътешествие с задача ", което преизпълни задачата си да въодушеви участниците да изминат 10 млн. крачки и по този начин да припомнят на всички, че интензивният метод на живот спомага за предварителната защита на разширените вени. В продължение на два месеца и половина над 1300 участници извървяха дружно 10 896 020 крачки.

За да ги стимулира, Ели Иванова – създател на блога за пътувания „ Друми в думи “, им предложи осем маршрута в красиви кътчета на България. Много пътешественици от България, а даже и от разнообразни точки по света се включиха интензивно, като разгласиха своите извървени крачки, споделяха направления и фотоси от незабравими моменти на интензивно придвижване. Така се сътвори #ОтборСМисия от посланици на идеята за дейното придвижване и грижата за здравето на краката.

Пътешествие с задача е част от националната осведомителна акция „ Вземи краката си в ръце интензивно “. За трета поредна година тя се организира за повишение на информираността за предварителната защита на хроничната венозна болест (ХВБ), като тази година лице на акцията е актрисата Алекс Сърчаджиева.

По време на тазгодишното издание се организираха безвъзмездни прегледи за ХВБ в 25 града на страната, а кулминационната точка на акцията беше събитието „ Босата разходка “ в софийския Южен парк. Организaтор на „ Вземи краката си в ръце интензивно “ е Българското национално сдружение по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология с поддръжката на уеб страницата

Хроничната венозна болест (т.нар. разширени вени) визира към 50% от популацията, като се среща по-често измежду дамите. За страдание болестта постоянно остава недиагностицирано и нелекувано, което може да докара до съществени последствия за здравето. Сайтът www.venite.bg дава изчерпателна информация по всеки въпрос, обвързван с разширените вени, и потребни препоръки за дейна грижа за краката.

Общността, основана по отношение на Пътешествието с задача, остава дейна и всеки може да продължи да взе участие и да споделя пътешествията си в едноименната фейсбук група. През пролетта на 2022 година, интензивността, която е част от акцията „ Вземи краката си в ръце интензивно “ ще продължи с нови забавни провокации в името на дейния метод на живот и грижата за краката “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР