С условия и червени линии, които Продължаваме промяната и ДБ

...
С условия и червени линии, които Продължаваме промяната и ДБ
Коментари Харесай

Георги Свиленски: ПП и ДБ няма как да намерят подкрепа с поставяне на условия

С условия и червени линии, които " Продължаваме промяната " и Демократична България слагат, няма по какъв начин намерят поддръжка за сформиране на кабинет. За да бъде определено държавно управление с втория мандат, трябват 121 гласа и каквото и да приказват, и оферират, поставяйки условия, Българска социалистическа партия няма да договаря и просто няма да имат 121 гласа. Това сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

По думите му първото изискване, което Политическа партия и Демократична България са сложили, е Изборният кодекс, недопустимо за Българска социалистическа партия.

" Първото им изискване е да подкрепим ветото върху ИК. Не, ние няма да се откажем от хартиената бюлетина. Ветото ще бъде отхвърлено и ИК ще е подобен, какъвто беше признат ", безапелационен е Свиленски.

Той счита, че сега всички партии, неуспявайки да сформират кабинет, бягат от отговорността да кажат на българските гласоподаватели, че се провалят и се чудят по какъв начин да го създадат, тъй че обществото да не разбере кой е отговорен за това да се отиде на избори.

Свиленски обаче счита, че Политическа партия са длъжни да поемат отговорността за съставянето на кабинет.

" Трябва в границите на втория мандат да положат всички старания България да има работещо държавно управление - тъй като без работещо държавно управление не могат да бъдат одобрявани нито закони, нито бюджет, нито да бъдат решавани проблемите на българските жители. Следващите избори ще родят същото и проблемите няма да бъдат решени. Трябва депутатите да създадем по този начин, че България да има държавно управление и Българска социалистическа партия ще взе участие интензивно в този развой, " разяснява той.

Свиленски добави, че преди два месеца от Българска социалистическа партия са декларирали, че няма да поддържат мандата на ГЕРБ, само че това, по думите му, не значи, че няма да има държавно управление.

" Нека да ни поканят на среща, да забележим по какъв начин те виждат това държавно управление ", сподели Георги Свиленски по адрес на Политическа партия и Демократична България. Българска социалистическа партия желае да бъдат решавани обществените проблеми, добави още той.

Заяви, че е сюрпризиран, че кандидатурата на Николай Денков е показана, преди да бъде одобрена от националните органи на Политическа партия.

Последното нещо, което от Българска социалистическа партия обаче чакат, е да бъдат поканени за министри.

" Очакваме да забележим програмата, целите, да проведем диалозите, да седнем и да покажем на българските жители, че има виновни народни представители, които мислят за тях, а не за личното си оцеляване ", заключи Георги Свиленски.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР