С ускорени темпове се изгражда новият мост на пътя Царево

...
С ускорени темпове се изгражда новият мост на пътя Царево
Коментари Харесай

Новият мост на пътя Царево - Ахтопол готов до средата на април

С ускорени темпове се построява новият мост на пътя Царево - Ахтопол. Строителството се извършва в заложените периоди и при непрестанен надзор от чиновниците на Областното пътно ръководство в Бургас.

В момента се инсталират надлъжните греди и на втория дирек на новото оборудване. По контракт оборудването би трябвало да е готово до 15 април. Целта е придвижването по него да бъде пуснато преди старта на летния туристически сезон. По трасето на третокласния път III-9901 минава целият трафик към Южното Черноморие и е съществена пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово.

Първият стадий от построяването на моста е завършил, като са приключени стълбовете и устоите на моста, излети са и стоманобетонните водачи. Те са основата на мостовата структура и са с дължина сред 17 и 25 м в другите елементи на оборудването. За повишение на устойчивостта му са приложени софтуерни решения, които да не разрешават подкопаване на основите му при повишение равнището на реката. Изградени са водачи, които навлизат в здрава канара и това прави оборудването по-устойчиво. След монтиране на надлъжните греди следва да бъдат излети пътната и преходните плочи, да се изградят тротоарните конзоли и отводняването.

Припомняме, че наводненията от проливните превалявания при започване на септември 2023 година компрометираха остарелия мост на третокласния път Царево – Ахтопол. Екипите на АПИ започнаха незабавни ограничения за унищожаване на авариралото оборудване и построяването на краткотраен път - брод, по който да минават в двете посоки всички типове транспортни средства. В оптимално къс период бяха извършени процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на планиране, строителство и строителен контрол на новото оборудване. Изготвен бе механически план, всички нужни геоложки и хидроложки прочувания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури. ​
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР