С усилени темпове в Девня се изгражда закрит модерен търговски

...
С усилени темпове в Девня се изгражда закрит модерен търговски
Коментари Харесай

По инициатива на кмета Шитов в Девня изграждат модерен търговски център 


С усилени темпове в Девня се построява закрит съвременен търговски център, който ще се разгръща на мястото на досегашния пазар на ул. „ Просвета “. Той ще носи името „ Марциана “ – сестрата на император Марк Улпий Траян, основал късноантичния град Марцианопол, чийто правоприемник е Девня. Инициативата за новия търговски център е на кмета Свилен Шитов, а планът е на основния проектант на Девня Симеон Георгиев. Той ще бъде на един етаж, а в него ще се обитават 14 магазина, които общината ще отдава чартърен, пейки, изсъхнал шадраван и тоалетни, уточни градоуправникът.

355 квадратни метра е разгърнатата застроена повърхност на комерсиалния център, който ще разполага с три входа – откъм ул. „ Просвета “, бул. „ Съединение “ и дребната местна уличка край околните блокове. По план застрояването на парцела ще бъде разграничено на две групи – едната от 5 тела в северозападната част, и втората група – 2 тела в югоизточната част, изясни Свилен Шитов. Между постройките ще бъде завършена паркова среда с алеи и озеленяване, която ще свързва спирката на бул. „ Съединение “ с комерсиалния център, а оттова и вътрешноблоковото пространство на квартала.

Поради дефицита на паркоместа за обслужване на комерсиалния център, а и на региона като цяло, се планува разширение на ул. „ Просвета “ към вътрешността на парцела, с цел да може по цялата улица да се проектират надлъжни паркоместа. Те ще бъдат 8, като 2 от тях са планувани за инвалиди. Отделно в парцела се проектират 5 спомагателни паркоместа, които ще се изградят от бетонови детайли вид „ тревна фуга “.

Фирмата реализатор „ Солей 06 “ ООД би трябвало да построи обекта в период до 1 декември т.г., съобщи кметът Свилен Шитов, който инспектира всекидневно строително-монтажните действия на обекта.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР