С уроци по цигулка и любовта на две жени едно

...
С уроци по цигулка и любовта на две жени едно
Коментари Харесай

Историята на 11-годишния Александър Симеонов - медицинското чудо

С уроци по цигулка и любовта на две дами едно парализирано момче от възрожденския град Елена пребори парализата. Определят 11-годишния Александър Симеонов като здравно знамение.
Преди пет години с Алекс се случва тежък случай в плувен басейн. След това момчето изпада в положение на будна кома, а фамилията му обикаля редица лечебни заведения, където дават разнообразни диагнози за неговото положение, само че нито една от прогнозите на лекарите не е оптимистична за живота на момчето. Майка му Даниела Манолова не се предава и взема решение, че ще търси чудото за сина си, който спрял да приказва и да се движи.

През август 2015 година Даниела взема на ръце сина си и отива в Рила планина на срещата на почитателите на Петър Данов. Там тя се среща с енерготерепевта и учител по цигулка маестро Дочка Михова от Велико Търново.

Започват уроците, в които майката държи цигулката, а учителката лъка и последователно Александър стартира да мърда пръстите си.

Чудото се случило на Благовещение 2016 година.

Заниманията по цигулка при маестро Дочка Михова не престават като са се трансформирали в рехабилитационна стратегия за момчето.

Днес 11-годишният Александър Симеонов става все по-самостоятелен, свири на цигулка, рисува, реди пъзели, прави оригами и несъмнено знае какво е обич.

В звуковия файл можете да чуете репортажа на Здравка Маслянкова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР