С управляващите няма смисъл да се говори. Това заяви лидерът

...
С управляващите няма смисъл да се говори. Това заяви лидерът
Коментари Харесай

Нинова убедена, че ГЕРБ ще се опитат да фалшифицират изборите

С ръководещите няма смисъл да се приказва. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада по време на дебатите за Изборния кодекс. Управляващите дали образец какво не е български парламент.

Защо няма машинен избор, недоумява соцлидерът. Машинното гласоподаване е гаранция за почтен избор, акцентира тя и упрекна ГЕРБ, че се готвят да фалшифицират изборите. Управляващите се пробвали да не изчистят мъртвите души. Нямало да има и преференции.

Законите се одобряват, с цел да бъдат трайни, уточни аленият водач. Изборният кодекс обслужвал партия ГЕРБ, с цел да се задържи на власт. Нинова упрекна ръководещите и че разрешили обявяване на социологически изследвания в деня за размисъл и в деня на вота, само че действително това предложение бе отхвърлено.

Левите ще се извърнат към омбудсмана и президента. Тя прикани Румен Радев да наложи несъгласие на Изборния кодекс. Президентът към този момент разкритикува законодателните начинания, заявявайки, че ръководещите са изкушени от служебна победа.

Да спрем диктатурата на режима Борисов през днешния ден, настоя соцлидерът.

Герберът Тома Биков не се сдържа. Той е обезпокоен от внушението, което направила Корнелия Нинова, че изборите ще се фалшифицират. Според него точно тя атакувала демократичния ред. Социалистите знаели, че ще изгубят изборите.

Цял ден продължава дебата по предложенията за промени в Изборния кодекс в пленарна зала. След бурното начало с взаимни обвинявания, правната комисия се събра на изключително съвещание, което депутатите от Българска социалистическа партия демонстративно напуснаха поради несъгласието си с съвсем всички промени.

Заседанието обаче продължи, като работното време бе удължено, а съвещанията на комисиите бяха анулирани.

Припомняме, че измежду измененията са отпадането на преференциалния избор, отсрочване на машинното гласоподаване, оповестението на социологически изследвания.
Не минаха предложенията на Движение за права и свободи за пропаганда на майчин език с преводач, както и за разкриването на изборни секции в чужбина.

От Вътрешна македонска революционна организация се опълчиха на отпадането на преференциалния избор, само че пленарна зала го утвърди.

Много извънпарламентарни партии се оповестиха срещу прокарването промени в Изборния кодекс, като даже от Обществения съвет към ЦИК разкритикуваха въвеждането на промени до една година преди изборите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР