С употребата на рециклируеми щайги за доставка на плодове и

...
С употребата на рециклируеми щайги за доставка на плодове и
Коментари Харесай

Кауфланд“ спестила около 1300 т въглеродни емисии през 2022 г. с рециклируеми щайги

С използването на рециклируеми щайги за доставка на плодове и зеленчуци за многократна приложимост вместо амбалаж за еднократна приложимост, „ Кауфланд България “ е икономисала близо 1275 тона въглеродни излъчвания през 2022 г, оповестиха от ритейла.

От компанията показват, че това е следващата ѝ стъпка за ограничение на въздействието ѝ върху околната среда. Веригата хипермаркети продължава да употребява за доставката на плодове и зеленчуци до своите магазини сгъваемите екосъобразни каси, които са създадени от водещия логистичен снабдител на опаковки за многократна приложимост в европейската верига за доставка на пресни артикули – „ Юро пул систем “ (Euro Pool System (EPS), допълват от там.

От ритейла показват още, че за четвърта поредна година е получил „ зелен “ документ от EPS за своите старания в намаляването на въглеродния отпечатък. Размерът на спестените излъчвания е обмислен посредством калкулатор за оценка на виталния цикъл на немската фондация „ Щифтунг Инициативе Мервег “ (SIM). От там допълват, че преди една година веригата е направила 3 773 854 ротации на касите за многократна приложимост, като съгласно изчисленията излъчванията на въглероден диоксид от една каса за многократна приложимост се равняват на излъчванията от една ротация на 50 до 100 еднократни щайги.

Рециклируемите каси заемат 86 на 100 по-малко размер при противоположния превоз, а потреблението им понижава доста броя на пътуванията,

сочат от компанията. Според данни на SIM, касите на EPS за многократна приложимост генерират 95 % по-малко боклуци спрямо еднократните опаковки, показват от „ Кауфланд “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР