С умерен, в източните райони и северно от планините -

...
С умерен, в източните райони и северно от планините -
Коментари Харесай

Слънчево и много ветровито време ни очаква

С сдържан, в източните региони и северно от планините - мощен, стремителен южен вятър ще се придвижва по-топъл въздух и температурите през днешния ден ще бъдат по-високи, спрямо четвъртък. В множеството региони минималните ще бъдат сред 7° и 14°, а оптималните - сред 26° и 31°, малко по-ниски в крайните северозападни региони.

В утринните часове в котловините и по долините на реките в Югозападна България ще бъде с краткотрайни мъгли, само че денем ще бъде слънчево, с раздрана, междинна и висока облачност.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 21° до 27°. Температурата на морската вода е 19 - 21°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще има раздрана междинна и висока облачност, забележителна по южните скатове. Ще духа мощен, по билата и плевел юг-югозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 24°, на 2000 метра - към 15°.

В събота ще остане прохладно, с сдържан, в регионите ситуирани наоколо до северните скатове на планините, мощен и плевел вятър от юг-югозапад. Ще доминира слънчево време. Ще бъде топло за втората половина от октомври с минимални температури сред 11° и 16° и оптимални - сред 25° и 30°, в обособени региони, чувствителни на южен вятър - до 32 - 33°.

В неделя ще се задържи топло за сезона. Облачността ще е променлива, само че вероятността за превалявания - дребна. След обяд вятърът ще отслабне, а по здрач в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще стартира да прониква по-хладен въздух.

В началото на новата седмица ще има променлива, постоянно забележителна облачност, съвсем без превалявания. Температурите ще се намалят, само че ще останат по-високи от нормалните, минималните сред 10° и 15°, а оптималните - сред 20° и 25°.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР