С указания към новите депутати какво трябва да приемат като

...
С указания към новите депутати какво трябва да приемат като
Коментари Харесай

Речта на Радев пред новите депутати: за най-превъзбудените военнолюбци и инвестициите в армията

С инструкции към новите депутати какво би трябвало да одобряват като закони, импортирани от служебното държавно управление и с " вдигнат пестник " към " най-превъзбудените родолюбци ", Румен Радев се обърна през днешния ден към 48-ото Народно заседание. По традиция президентът държа тирада директно след клетвата на новите народни представители, като през днешния ден избра да посвети една огромна част от словото си на потребността от рационализация на армията, препращайки към позицията си по отношение на Украйна в НАТО (тоест, против), както и за даването на действителна военна помощ за нападнатат от Русия страна (тоест, отново против).

" Дори най-превъзбудените войнолбци в никакъв случай няма да заловен оръжие, само че с лекост залагат живота на хората! Аз откровено се надявам, че сходни воeннолюбци ще бъдат малцинство! ", разгласи на финала на словото си президентът. По думите му българските гласоподаватели нямало да простят сходно лековерие.

Припомняме, че още през днешния ден, след клетвата, от " Демократична България " внасят план на решение на Народното събрание за предоставяне на военна помощ за Украйна. Радев към този момент един път разгласи, че Демократична България желала да вкара страната във война.

Радев, който разгласи потребността от нови разноски за така наречен заместващи изтребители (докато се образува ескадрилата от 16 американски F-16), с което си навлече гнева на партии в Народното събрание - поради непотребния, съгласно тях, разход във времена на висока инфлация и обществена рецесия, настоя:

" Да не се опълчва обществената политика на националната сигурност ". Иначе България щяла да загуби въздушния си суверенитет.

Радев обяви, че още през днешния ден държавното управление му щяло да внесе капиталовия проект за армията, утвърден предишния месец на съвещание на Министерски съвет, вкючващ разноски за 6,6 милиарда лв., в това число за 8-те изтребителя, като акцентира, че се надявал планът на държавното управление му да бъде признат в съкратени периоди.

Заяви още, че се надввал бързи да се образува държавно управление, което да внесе и одобри бюджета за 2023 година. Но в случай че това не станело (каквито са прогнозите, б.р.), то неговият кабинет щял да внесе плана - " и ще прикани към него да се подходи отговорно, а не предизборно ", акцентира.

Като задания пред 48-ото Народно събрание Радев очерта и приемането на ограничения против рецидивистите на пътя, които карат след използването на алкохол и опиати, законодателството, обвързвано със средствата от проекта за възобновяване, обезщетителните ограничения за бизнеса и хората, свързани с рецесията. И за пръв път от доста време насам загатна потребността от правосъдна промяна, обвързвана с " фактическата недостижимост на основния прокурор " (докато Иван Гешев бе на трибуните).

Припомняме, че малко откакто Гешев нахлу в президентството, Радев разгласи, че ще написа промени в конституцията, с които да ограничи пълномощията му и ще ги внесе в парламент, на който има доверие (към оня миг Народно събрание беше доминирано от обединението ГЕРБ-Обединени патриоти). Този план по този начин и още не е видял бял свят.

Очаквайте подробности
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР