С указа се слага край на един провален политически експеримент

...
С указа се слага край на един провален политически експеримент
Коментари Харесай

Радев за служебното правителство: Нямаше да оставя Калин Стоянов за вътрешен министър

„ С указа се поставя завършек на един провален политически опит – по този начин наречената сглобка. “

Това разяснява президентът Румен Радев преди полагането на клетвата на служебния кабинет „ Главчев “.

„ Преди 10 месеца приканих премиера Денков да не го осъществя поради антидемократимните поръчки в записа на Политическа партия, все пак държавното управление беше основано и се провали поради славолюбие и изгода “, разяснява той.

„ Нека да е ясно – този длъжностен кабинет се основава за пръв път по новите положения в Конституцията. За разлика от всички служебни кабинети досега – аз по никакъв метод не съм се бъркал в кадровата политика и не нося отговорност за неговите дейности ”, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти. По думите му е нямало да остави Калин Стоянов , в случай че трябвало да назнача служебното държавно управление.

Тази заран президентът издаде указите за назначение на длъжностен кабинет и за провеждането на избори 2 в 1 на 9 юни – за Европейски и за народен парламент. В листата с министри има единствено едно променено име – това на външния министър. На мястото на в началото номинирания за външен министър Ивайло Ценов е препоръчан Стефан Димитров, който е дипломат на България в Черна гора.

В последния миг: Има смяна в състава на служебния кабинет

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР