С указ от днес президентът Румен Радев освободи Иво Христов

...
С указ от днес президентът Румен Радев освободи Иво Христов
Коментари Харесай

Президентът освободи началника на кабинета си Иво Христов, който е в листата на БСП

С декрет от през днешния ден президентът Румен Радев освободи Иво Христов от длъжността шеф на кабинета на президента по негова молба, заяви прессекретариатът на президента.

В неделя Христов беше включен в листата на Българска социалистическа партия за идните в края на май избори за Европейски парламент. Той е подложен на избираемото четвърто място в листата преди водача на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Христов разгласи, че е приел да взе участие, тъй като Българска социалистическа партия е единствената съпротива, а президентът - главният контрапункт против пълзящата автокрация в страната. Социологът Юрий Асланов, който е и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, разяснява пред " Дневник ", че наличието на Христов в листата на Българска социалистическа партия ще внесе утешение, че президентът няма да прави своя партия.

Иво Христов остава ръководител на Стратегическия съвет към президента, се споделя в днешното известие на президентския прессекретариат.

Освен Христов в листата на левицата е и различен някогашен помощник на президента - лидерът Елена Йончева за малко беше прессекретар на Румен Радев при започване на мандата му, само че напусна и стана народен представител.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР