С указ на военно-гражданската администрация на Херсонска област днес беше

...
С указ на военно-гражданската администрация на Херсонска област днес беше
Коментари Харесай

Херсонска област ще проведе референдум за влизане в състава на Руската федерация

С декрет на военно-гражданската администрация на Херсонска област през днешния ден беше основана изборна комисия за осъществяване на референдум по отношение на влизането на региона в състава на Руската федерация. Тя ще има седем члена, заяви пресслужбата на администрацията.

Мандатът на членовете е три години и с указа се афишира и банкет на кандидатури, се споделя в известието. Уточнява се, че комисията се образува в това число и за провеждането на референдум за влизане на Херсонска област в състава на Руската федерация.

Обществени сдружения, организации и други форми на цивилен организации могат да изпращат кандидатури за членове на изборната комисия.

Днес ръководителят на администрацията на Запорожка област Евгений Балицки също подписа декрет за основаване на изборна комисия за осъществяване на референдум за присъединение към Руската федерация.

Херсонска област е ситуирана в южната част на Украйна и граничи с Република Крим. В средата на март съветското министерство на защитата съобщи, че районът е под цялостния надзор на съветските войски. В края на април в района е основана гражданско-военна администрация. Властите на района обявиха, че желаят да станат част от Руската федерация
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР