С указ, издаден днес руският президент Владимир Путин включи в

...
С указ, издаден днес руският президент Владимир Путин включи в
Коментари Харесай

Путин включи окупираните украински области в Южния военен окръг

С декрет, публикуван през днешния ден съветският президент Владимир Путин включи в състава на Южния боен окръг окупираните райони от Украйна - Донецк и Луганск, Запорожка и Херсонска области.

Анексираният през 2014 година Крим от дълго време е включен в този район.

Въпреки че действително съветската войска не управлява напълно в административните граници трите украински района, под нейния надзор напълно е само Луганска област, Руската федерация организира официални референдуми, след което и " причисли " тези територии. Сценарият през 2022 година повтори този след окупацията на Крим и Севастопол, както и може да продължи с готовност на украинци в редиците на съветската войска за продължение на военните дейности.

Със същия декрет Владимир Путин върна и Московския, и Ленинградския военни окръзи и разпусна Западния боен окръг.

Западният боен окръг, основан през 2008-2010 година по време на военната промяна на Сердюков, е разформирован и още веднъж ще бъде сменен от Москва и Ленинград.

Предложението за основаване на два нови военни окръга, няколко нови дивизии и други огромни военни формирования беше направено през декември 2022 година от съветския министър на защитата Сергей Шойгу.
 Шойгу: Русия ще натрупа войски по западните си граници
Шойгу: Русия ще натрупа войски по западните си граници

Той дефинира влизането на Финландия и Швеция в НАТО като " сериозен дестабилизиращ фактор "

От указа на съветския президент също следва, че Северният флот към този момент няма да има статут на междувидово стратегическо териториално обединяване, а районите от зоната на неговите отговорности минават към Ленинградския боен окръг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР