С указ 129 от днес президентът Румен Радев назначи ново

...
С указ 129 от днес президентът Румен Радев назначи ново
Коментари Харесай

Динамика във властта: Новите министри се заклеха и се заеха с работа

С декрет 129 от през днешния ден президентът Румен Радев назначи ново служебно държавно управление. Негов министър председател е Стефан Янев.

Държавният глава показа на публична гала състава, структурата и целите на служебния кабинет, който ще ръководи страната до изключителните избори.

Държавният глава се обърна към бъдещите министри с думите, че би трябвало да положат големи старания, с цел да потвърдят, че грижата за хората е най-важният приоритет на всяко едно ръководство.

В тази обстановка ръководството на страната изисква водачество, професионализъм и отдаденост, счита Радев.

Снимки: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия







" Да бъда длъжностен министър-председател е висока чест и моя голяма отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания. Залагам целия си престиж и виталния си опит, градени с години, по тази причина, че ще работя честно, при съблюдаване на върховенството на закона и в полза на обществото ", съобщи служебният министър председател Стефан Янев при представянето на структурата на служебното държавно управление в постройката на президентството.

Той добави, че ще чака същото и от назначените от президента служебни министри.





След това в постройката на Министерския съвет се организира гала по последователност в изпълнителната власт.

В Гранитната зала държавното управление на Бойко Борисов публично съобщи властта в ръцете на служебния кабинет. За първи път от началото на демократичните промени в България тази гала беше при закрити порти поради противоепидемичните ограничения.















Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР