С уговорката, че днес ще е по-накратко, че е събота,

...
С уговорката, че днес ще е по-накратко, че е събота,
Коментари Харесай

Украинците не обстрелвали украински села. О, обстрелват, обстрелват безразборно!

С ангажимента, че през днешния ден ще е по-накратко, че е събота, проф. Николай Витанов направи обичайния си разбор за оперативната конюнктура за пандемията за 09 април 2022 година и войната сред Русия и Украйна.

За пандемията. Кратка инспекция на настоящата обстановка

1. Нови членове на клуб " Мориарти " - няма. Нови членове на клуб " Хари Селдън " - няма. Условията за участие и кандидат-членство са ви ясни. Действайте.

2. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.96. Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. Здравната система продължава да се разтоварва. Сценарият " Хари Сердън " е постоянен. Мерки на практика няма. Което значи, че шейната е добре засилена надолу по ската.

2. Няма суперпожар. Дифузното разпространяване угасна. Това е добре. Новият вид на Омикрона, в случай че желае да се вихри, би трябвало да го подпали. Това беше и проектът за противопоставяне при липса на ограничения. Виждате, че работи. И всеки ден, в който работи и " Хари Селдън " е постоянен е златен. На модифицирания Омикрон ще му става все по-трудно да се популяризира.

3. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма.

Напомням ви, в западна Европа и около нас Ковида още си бушува. Внимавайте по празниците, като ходите в една страна на юг от нас. Помнете, писал съм ви - " Хари Селдън " ще направи каквото може до 20-ти април с цел да ограничи Омикрона. После идва 24-ти април с Великденски ваканции на юг. Нещата към този момент зависят от вас.

4. Има ли цялостен локдаун? Няма. И местни няма.

Обстановката се разведрява. Това беше една от най-оспорваните ми прогнози. Е, излезте и си признайте, че сбъркахте.

5. Смъртността - полекичка спада. Броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, ще се усилва.

Усреднената на седмична база дневна смъртност ще спада към 10 дневно, само че постепенно. И тук " Хари Селдън " си свърши работата. Отлично дори, като се има мислено какъв е процентът на имунизация и какъв е процентът напук.

7. Заключение - и през днешния ден обществената системата се движи към момента по предначертаната траектория от оповестения ви преди месеци сюжет " Хари Селдън ". Нещата са под надзор. Така ли е? Така е. " Хари Селдън " си свърши работа. И продължава да е постоянен. Дори когато ограниченията към този момент са единствено целесъобразни. Какво да пиша повече. Скучно е, знам. Няма екшън.



8. Картите през днешния ден. Особени промени няма. По гръцката граница е умерено. Не се вижда да има резултат от наличието на новия вид на Омикрона в България. Планът против него сработи - успяхма да угасим дифузното разпространяване. Пък той да си го възпламени, в случай че може. Това ще му отнеме много време, а времето работи за нас. Това беше и задачата, заложена в сюжета " Хари Селдън ".



Виждаме, че по едната карта не всичко е зелено, а по другата не всичко е жълто. Омикронът още е тук и най-новият му вид е още тук. Не го подценявайте. Внимавайте по празниците в чужбина. Каквото сами си извършите, това ще е. Предпочитам стойностите на показателите ми да вървят надолу, а не отново да тръгнат нагоре.

Сега за войната.

1. Разбрахме се, че тук не е място за леене на усеща.

Знаете моите упования за тази война - доста кръв, доста жертви от съветска страна, дълга война, договаряния за парлама, съществени бойни дейности - около Краматорск. Горе-долу това се и случва. Да припомня - нямам специфична информация, нито съм професионален боен, би трябвало и аз деликатно да дефинирам кое е фалшив и кое не е. Как ми се получава, вие виждате сами.

2. Вчера имаше обстрел на гарата в Краматорск. Какви са обстоятелствата. Ракетата е Точка У, такива на въоръжение в съветската войска няма. Ракетата идва от югозапад. Територията там е под украински надзор. Населението на Краматорск е рускоезично.

Има и надпис - " За детей ". Свързвайте си тези обстоятелства, както си желаете. Знаете, че съм се хванал за главата от пропагандната аматьорщина в тази война.

3. Руснаците не употребяват тежките си стандартни оръжия. Нито оръжията за всеобщо поразяване. Появиха се сведения от американски източници, че авиацията се употребява много спестовно - до момента броят полети е що се касае за 1 ден от американската инвазия в Ирак. Изводът е същия, който съм правил и аз - руснаците нанасят доста по-малко провали, в сравнение с могат да нанесат. Малко отклоняване - виждате, че заключенията ми съответстват с тези на американски военни специалисти. Не е чудно. По едни и същи книги сме учили това. Е, те са учили много повече от мен, няма какво да се съпоставям с тях. Но се оправям. Затова ме и четете. Има и разлика. Американските военни специалисти не ги плюете. А мен, който ви споделям същото, ме плюете. Какво беше - никой не е оракул в родината си.

4. Мариупол падна. Украинските загуби там по никакъв начин не са дребни.

Това, което върви в този момент там се назовава пречистване. Вчера ми се подиграваха, че пристанището още не било завладяно. Тъй, де, не е - единствено дето руснаците селфи-клипчета си вършат там. Доста задгранични наемници ще бъдат пленени там, може да ви покажат и някой наш натовски офицер и то с значително звезди. Че и повече от един. Това е войната - мръсна работа, вършена с всички непозволени средства. И от двете страни.

5. Краматорската дъга. Сражението си стартира.

Украинците пратиха подкрепления в танкове и бронирани машини. Грешка, подкрепленията към този момент ги няма. Писах ви, към този момент, не е целесъобразно придвижване на украинска военна техника на открити пространства. Интересното занапред обаче стартира.

Ще слушате от ден на ден за украински укепени региони и бункери. Да забележим по какъв начин руснаците ще се оправят с тази бункерна система там.

6. Техническото изкривяване - за това се разбрахме, че ще приказваме в средата на април. Гледаме какво става.

Имаме доставки на оръжие за украинската войска. Това добре.

Това ще постабилизира сухопътните и сили. Няма флот, на практика няма авиация. А, да, танковете извират от земята.

Рафинерии - няма. Ремонтни фабрики - няма. Каквото е останало са елементи от сухопътните сили. Руснаците? Загубите им са по-малки от плануваните, доста не им пука, вършат ротации на части от групировката в Украйна. Вкарват свежи сили. Така ли е. Така е. Интересно е нещо друго. Загубите на украинска бронетехника вървят според изчисленията. Загубите на руснаците паднаха под предстоящите. Засега го загатвам единствено като факт. Коментари - през идващите дни.

7. Психическото изкривяване.

За Буча към този момент се разбрахме. Не става за Сребреница.

Някои почнаха да не помнят за Буча. Какво писа Витанов по въпроса - ще се повее, ще се повее и ще се замете под килима. Знаете, че чаках бели каски и офанзива с химическо оръжие. Изтъркана работа и вярно взеха решение, към този момент да не я ползват. Има нов миг - потребление на балистични ракети против цивилно население - гарата в Краматорск.

С ракета Точка У, изстреляна от следена от украинските военни територия и с надпис " За детей ". Боже, ела си прибери вересиите, боже. Чудовищна аматьорщина. Руснаците, в случай че желаеха да избиват цивилното население с балистични ракети, просто ще сложат един нуклеарен заряд и ще пратят ракетата към Киев. Тук има 2 разновидността:

1. Злите руснаци намират комплекс за изстрелване на Точка У, което не е лесна работа, тъй като този комлекс не се състои от детски камиончета. Злите руснаци закарват комплекса на следена от украинската войска територия без никай да ги забележи. Как ли става това, забавно ми е. Злите руснаци пишат на ракетите " За детей " с цел да се знае, че точто те, злите руснаци са ги изстреляли по рускоезичния град Краматорск за да унищожават украинското население, което там си приказва на съветски, щото Краматорск е в Донбас, а не около Лвов. Злите руснаци пускат ракетата, свършват работата и украинската агитация може да почва да работи.

2. Не са били злите руснаци. Тая ракета е на въоръжение в украинската войска, не в съветската. Изстреляна е от следена от украинската войска траектория по град с рускоезично население в Донбас. Ама украинците не обстрелват украински села. О, обстрелват, обстрелват села в които грам съветски боец няма. Обстрелват безсистемно и с тежка артилерия.

Кой от двата разновидността е правилният, мислете си сами. За мен знаете - от дълго време съм се хванал за главата от аматьорщината в пропагандата. Отбелязвам новия миг - пукотевица с балистична ракета по гара с цивилни и очаквам да видя, какъв брой дни ще издържи това.

Каква е задачата на такива неща? Нахващал си шараните на голата пропагандна кука и се плацикаш с тях. Обработката на публичното мнение е значимо нещо. Особено когато симпатизираш на едната страна. Но би трябвало да се прави без аматьорщина, тъй като в случай че усетят, че са плацикани ще спрат да ти имат вяра. Особено народът български - той не си има вяра на формалната информация по формулировка. Това е ситуацията.

За съветската агитация ви писах. Не се чака тя да има необикновен триумф в Европа. Но в Русия си работи. Проблемите за нея ще дойдат в случай че войната продължи прекомерно дълго. Сун Дзъ ви го цитирах два пъти, стига толкоз.

Хайде стига за през днешния ден. Чакаме да забележим какво ще стане.

Помним Бисмарк какво е споделил за връщането на мечката в бърлогата и за лъженето около войната.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР