С удоволствие и гордост ще си тръгна от този пост.

...
С удоволствие и гордост ще си тръгна от този пост.
Коментари Харесай

Гълъб Донев: С удоволствие и гордост ще си тръгна от този пост

" С наслаждение и горделивост ще си потегли от този пост ". Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев.

" За тези 10 месеца ръководство на страната ние установихме конюнктура на мира и предвидимост в ръководството, върнахме вземането на решения за бъдещето на България тук в България, гарантирахме на жителите и бизнеса една спокойна среда. Предаването на ръководството ще бъде умерено. Надявам се да има последователност на постигнатото тези месеци ", разяснява той пред медии преди гласуването на кабинета „ Денков-Габриел “.

„ Готов съм от момента, в който поех поста на министър-председател, да го предам на идващия министър-председател, излъчен от Народното събрание с признато постоянно държавно управление с парламентарната поддръжка на Народното събрание “, сподели той.

„ Най-важно за България е да има работещо постоянно държавно управление с парламентарна поддръжка зад тила си. Приоритетите на това държавно управление би трябвало сами да си ги дефинират, само че значимо е акцентите в работата им да са тези, които българските жители слагат. През тези 10 месеца заварихме страната в пауза. Сега всички системи в страната действат “, увери той.

Той разясни, че няма закъснение по нито една от стратегиите и плановете по Националния проект за възобновяване и резистентност и европейските стратегии: „ Ние заварихме нула европейки стратегии предходната година през август. Стартирахме всички и стартира осъществяването им, и над 80% от плановете по ПВУ са в развой на пускане, а някои са стартирали. “

„ Бюджетът е подобен, какъвто го одобри постоянното държавно управление през юли 2022 година Това е бюджетът, който тогавашният парламент утвърди. Това, което ние предложихме като бюджет, в границите на 3% недостиг, с спомагателни приходни източници, знаете, нито една партия в предизборната акция не поддържа предлагането, тъй че внесохме бюджетът, който е заложен с 6,4% недостиг от партиите, които и в този момент са в Народно събрание “, разгласи той.

Той пожела на идващите, които ще го наследят, да бъдат рационални, да вземат решения, които са значими за България и българските жители, да работят в полза на България и да пазят интереса на България на всички места по света, където се намират.

Донев показа, че е мъчно да си длъжностен министър председател. „ С наслаждение и горделивост ще си потегли от този пост. “

„ Държавните чиновници са тези, които вършат страната и държавните системи да работят тогава, когато политическата система е в неспособност да се оправи с провокациите. Това, което беше като поръчка, не го предлагам на нито един министър-председател и министър. Ние работихме в екип. Нито един министър-председател и министър не е сполучлив без доверието на държавните чиновници “, добави още той.

На въпрос какво ще прави оттук насетне, той изясни: „ Не съм решил с какво ще се занимавам към момента. Тези 10 месеца бяха много напрегнати. Това, което искам най-вече, е една естествена отмора, която ми се поставя. Разделихме се със чиновниците в Министерски съвет много прочувствено и задушевно. Благодаря на хората, които бяха зад мен и ме подкрепяха в решенията. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР