С удължаването на действието на Бюджет 2022 до съставянето на

...
С удължаването на действието на Бюджет 2022 до съставянето на
Коментари Харесай

Лазаров обещава да няма намаление на социалните плащания

С удължаването на действието на Бюджет 2022 до съставянето на постоянно държавно управление се подсигуряват всички обществени заплащания. Това съобщи от парламентарната естрада служебният вицепремиер и обществен министър Лазар Лазаров.

Законопроектът дава опция да бъдат изплащани увеличените социалноосигурителни заплащания от юли и октомври 2022 година и през 2023 година, акцентира министър Лазаров. Той даде образец и с финансовата поддръжка по Закона за хората с увреждания, която следващата година ще бъде увеличена с 22% по отношение на тазгодишните й размери.

„ Законът за бюджета за съответната година е финасово изражение на политиките, които държавното управление организира през съответната година, в този подтекст служебното държавно управление няма небосвод от година пред себе си, с цел да организира политики. В публичното пространство имаше поредност от тези - че не следва да организира политики и би трябвало да се концентрира върху изборите, в този момент главното гледище е за осъществяване на политика. Това е придружено с обезпечаването на съответната парламентарна поддръжка, по тази причина не следва да организираме политики “, разяснява още министърът.

Социалните сътрудници разискват предлагането на финансовото министерство да се запазят гласуваните от предишното Народно заседание параметри на бюджета.

За повече от 80 хиляди души е продължена мярката за обезпечаване на топъл обяд, добави Лазаров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР