С учудване установих, че президентът Румен Радев е атакувал публично

...
С учудване установих, че президентът Румен Радев е атакувал публично
Коментари Харесай

Антоанета Цонева припомни, че през 2019 г. Румен Радев е бранил българите в чужбина

С удивление открих, че президентът Румен Радев е атакувал обществено тази наредба , която приехме в измененията в Конституцията - българи с двойно поданство да могат да се кандидатират за народни представители. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание Антоанета Цонева - народен представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " и заместник-председател на Комисия по политиките за българите отвън страната в Народното събрание, представена от Българска телеграфна агенция.

Антоанета Цонева напомни за негова и през октомври във Виена на среща с българските общности в чужбина .

В отговор на репортерско запитване можем да прочетем в медиите следното: " президентът прикани българите да поддържат концепцията му българите с двойно поданство да могат да вземат участие дейно в ръководството на страната ", а самият президент споделя напълно скоро: " ще връча тази самодейност стимулирано на българския парламент , уповавам се да я поддържат ", добави тя.

По думите ѝ той е желал да направи още една крачка напред - да употребява правото си на конституционна самодейност по тематиката.

По-рано през днешния ден дефинитивно и на трето четене Народното събрание одобри измененията в Конституцията, а през вчерашния ден - на второ четене.

Възможност за двойно поданство за депутати и министри, основният прокурор с мандат от пет години, ръководителите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд със седемгодишен мандат, два съвета - Висш правосъден и Висш прокурорски, които ще имат общо заседание, без смяна в националния празник, орязани пълномощия на президента при сформиране на служебни държавни управления, са се измежду измененията в Конституцията, признати от депутатите на второ четене след близо шест часа диспути в пленарната зала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР