С ученическо състезание в Котел днес започва честването на 201-вата

...
С ученическо състезание в Котел днес започва честването на 201-вата
Коментари Харесай

В Котел започва честването на 201-та годишнина от рождението на Раковски

С ученическо съревнование в Котел през днешния ден стартира честването на 201-вата годишнина от рождението на Раковски. Това оповестиха от общинския пресцентър, които са уредници на самодейностите дружно със Средното учебно заведение " Г. Ст. Раковски " и локалния Исторически музей.

В учебното заведение, чийто патрон е Георги Раковски, предобед стартира съревнование по „ Историческо насочване ". Художествено-музикалният театър „ Раковски, моя подстрекател " ще бъде показан от 17:00 ч. в залата на Народното читалище „ Съгласие-Напредък ".

Честването на 14 април включва връчване на награди за авторско есе от Националния конкурс „ Любовта към Отечеството превъзходи всички международни добрини ", галерия на оръжия от IX век, викторина, отдадена на живота и делото на Раковски с присъединяване на възпитаници, детски футболен шампионат за Купа „ Раковски " и Третата възрожденска колоездачна обиколка „ Гран При Раковски ".

Честването на рождението на Раковски е измежду най-тържествените празници в града, наред с 1 ноември, Деня на будителите и на град Котел. 2020 година мина под знака на двестагодишнината от рождението на бележития котленец, като на площада " Възраждане "   бе открит негов барелеф и за първи път бе изпълнен химнът на Раковски. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР