С учебна евакуация и демонстрация на пожарна и спасителна техника

...
С учебна евакуация и демонстрация на пожарна и спасителна техника
Коментари Харесай

Видински пожарникари спасяваха ученици навръх годишнината си

С образователна евакуация и проява на пожарна и избавителна техника през днешния ден Видинската пожарна означи 144 години от основаването си. Всички възпитаници от Средно учебно заведение "Св. Св. Кирил и Методий "- Видин бяха евакуирани, а демонстрацията стартира с писък на сирени.
Целта на такива мероприятия е разпространение на пожарникарската специалност, както и образуване на трайни познания и умения на подрастващите при евакуация и при първични дейности при гасене на зародил пожар, сподели основен контрольор Димчо Горанов-началник на Районна работа "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Видин.
"Учениците, под управлението на учителите, бяха изведени на двора, беше осъществена инспекция на наличността на учениците и се откри, че две деца са се изгубили по коридорите. Наложи се да се образува разследващ екип и група за евакуация от пожарникарите, които да изведат децата. Изведохме децата, благодарение на въздушно-дихателни апарати, оказана им е първична здравна помощ, след което пристъпихме към демонстративно гасене на пожар с елементарно запалими течности в железна тава. "
Осмокласникът Николай Красимиров трябваше да бъдат открит и изведен от учебното заведение. Според него работата на пожарникарите е доста сериозна.
Подобни демонстрации са значими с цел да може учениците умерено и съответно да реагират в случай че се наложи в действителни обстановки, сподели Бисерка Каменова шеф на учебното заведение.
"Така ние образоваме учениците да са дисциплинирани, да знаят във връзка със обстановката по какъв начин да работят, да са спокойни, да изоставен учебното заведение, постройката, на място, където е обезопасено ".
След демонстрацията учениците разгледаха пожарната техника и се срещнаха с нейните благоприятни условия./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР