С участието си в развлекателното предаване Стани богат“ по bTV

...
С участието си в развлекателното предаване Стани богат“ по bTV
Коментари Харесай

Янка Морчева от Леденик: Нашето дете е живо! Живо е, защото живее в трима човека

С присъединяване си в развлекателното предаване „ Стани богат “ по bTV Янка Морчева от великотърновското село Леденик се трансформира в най-хубавия дипломат за донорство в България. Това демонстрират реакциите след предаването както на специалистите, по този начин и на феновете. Тя съобщи, че взе участие в предаването с задача и със извоюваната сума от 3000 лв. ще направи паметна плоча на 21-годишния си внук, умрял на 7-ми март.

„ Тази година, на 8 март, щерка ми очакваше сина й да й донесе някакво цвете, само че още на 7-ми й се обадиха от болничното заведение, че е в мозъчна гибел. Някой беше оказал помощ на Тошко да напусне живота, само че ние взехме решение да го създадем ангелче и подарихме органите му, които избавиха трима българи. Дадоха им живот “, описа Морчева.

Припомняме, че на младежа, умрял в резултат на черепно-мозъчна контузия, е 43-годишна жена с последна фаза на чернодробно заболяване, а на бъбреци му - 26-годишен мъж и 30-годишна жена.

„ Дойдох тук, с цел да можем да създадем паметна плоча като за ангелче. Но аз знам, че нашето дете е живо! Живо е, тъй като живее в трима индивида! Зная единствено едно – че когато прегърна някой от тях, аз ще прегърна него. Понякога се чудим за какво, когато органите на човек са в положение да спасят човешки живот, за какво околните му не го оставят да живее в някого, а би трябвало да ги заровят в земята да гният. Нищо не разбирам. Това е моята философия. Така разбирам възкръсването. Не да чакаме в миналото ние да възкръснем, а посредством това да дадем органите на детето на някого, няма значение дали е дете или по-възрастен човек, когато са годни. Затова ви благодаря, че му помогнахте да създадем този монумент и когато хората го видят, да кажат – би трябвало по този начин да постъпваме, по човешки. Нима лекарите не постъпват по този начин?! Просто се желае да преглътнем сълзите си и да постъпим рационално и вярно. Затова съм тук и благодаря още веднъж, въпреки че може би ви и разстроих “, описа Янка Морчева.

„ Тази вечер една потънала в тъга любяща баба се трансформира в най- положителния дипломат за донорство в България. Една жена с обич, горест и няколко минути ефирно време съумя да направи това, което доста акции, доста институции, доста ефирно време и доста пари не съумяха да сторят. Когато думите и делата се припокриват, е елементарно да бъдеш чут и да бъдеш свестен! “, написа някогашният шеф на МБАЛ-Габрово доктор Нели Савчева във фейсбук.

Отново в обществената мрежа историята разяснява и първият български трансплантиран с два органа спортист Георги Пеев.

„ Янка Морчева! Велика жена! Семейството ѝ подарява органите на внука на баба Янка, който на 7 март т.г. е изпаднал в мозъчна гибел. Така са избавени 3 човешки живота. Баба Янка взе участие в „ Стани богат ”, с цел да направи паметна плоча на младия мъж, каквато заслужава един ангел. Останах без думи! Изгледайте  и го споделете, с цел да стигне до допустимо най-вече българи! Тази жена направи повече за даряването на органи, в сравнение с са създали всичките политици взети дружно! Поклон до земята! “, написа той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР