С тялото си препречи пътя на камион нарушител кметът на

...
С тялото си препречи пътя на камион нарушител кметът на
Коментари Харесай

Кметът Иво Димов спря с тялото си камион нарушител

С тялото си препречи пътя на камион извършител кметът на Димитровград Иво Димов.

„ 40-тонни гондоли, наети от близката кариера вървят през пътя за остарелия гробищен парк, макар че има достаъчно сложени знаци, че по трасето могат да се днижат до 20 тона “, изясни градоначалникът реакцията си. Той добави, че има заплаха всеки миг да е срути мостът към подстъпа за пътя откъм околовръсното шосе.



Димов изясни на водача на тежкотоварния камион направи забележка на водача, че е в нарушаване. Водачът пък се разсърди, заключи кабината, съобщи, че ще напусне тази работа, тъй като му писнало  от проблеми и си потегли пеш. Така гондолата блокира пътя. 



Градоначалникът извика полиция. Дойдоха две патрулки. Първият дошъл екип потегли да дири водача и след към 10-15 мин. Се върна с разсърдения камионджия, който освободи пътя. Шофьорът ще бъде санкциониран с 20 лева за осъщественото нарушаване. „ Всеки ден тук идва полицейск пост и ги глобяват с 20 лева “, изясни кметът. 



Това е единственият директен път, по който товарните коли излизат от неотдавна заработилата кариера. Те носят инертни материала за сероочистващите съоръжения на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “. „ В телефонен диалог с управата на централата ми бе обяснено, че в случай че не съм съдействал на камионите да минават в нарушаване тук, можели да ме потърсятнаправо от швейцерското посолство. Ако желае и ръководителят на Европейската комиси да ми се обади, не ме интересува, ще пазя ползите на общината “, съобщи Иво Димов.



Той добави, че ще инсталира и ограничаваща пътна рампа, която да спре прекосяването на 40-тонните гондоли. До нея ще бъдат инсталирани и камери, с цел да няма опити за увреждане или други опити за нерегламентираното й унищожаване.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР