С тях ще свирят и младите цигулари Антон и Атанас

...
С тях ще свирят и младите цигулари Антон и Атанас
Коментари Харесай

За 3 март в Монтана готвят грандиозен музикален спектакъл

С тях ще свирят и младите цигулари Антон и Атанас Георгиеви – лауреати на наши и интернационалните състезания.

Под диригентството на Георги Патриков ще прозвучат известни произведения на Панчо Владигеров, Андрю Лойд Уебър, Ленард Бърнстейн, Енио Мориконе, Фредерик Шопен, Дмитрий Шостакович и други



Концертът ще стартира в 11:00 ч. на 3 март в Народно читалище „ Разум 1883 ”. Безплатни предложения за концерта ще се раздават във фоайето на читалището на 1 и 2 март от 12:00 до 14:00 ч. и от 17:30 до 19:30 ч. до изчерпването им.



Преди концерта – в 10:00 ч. на площад „ Жеравица ”, ще бъде повдигнат националният байрак. Тържественият обред ще реализира Военно формирование – Враца, под звуците на духов оркестър “Дико Илиев ” към НЧ „ Разум 1883 ”.

След церемонията приветствено слово ще произнесе кметът на Монтана Златко Живков. Благодарствен молебен и заупокойна молитва за душите на всички, пожертвали живота си за освобождението на родината ни османско господство, ще отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Антим – протосингел на Видинската митрополия. В знак на благодарност ще бъдат положени венци и цветя пред Паметника на починалите във войните за национално обединяване.

По мотив 145 години от подписването на Санстефанския кротичък контракт Регионална библиотека „ Гео Милев ” приготвя галерия „ Поклон Освободители “. Документална и мемоарна литература ще бъде подредена в читалнята от 27 февруари до 6 март. На 1 и 2 март пред ученици на детски градини и учебни заведения ще бъде показана мултимедийната презентация „ Трети март - Ден рожден на свободата! “, която е самобитен урок по родолюбие.

Снимките са предоставени от Симфониета Видин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР