С тях може да решите редица проблеми на кожата на

...
С тях може да решите редица проблеми на кожата на
Коментари Харесай

Грейпфрутите са популярно средство за обгрижване на лицето

С тях може да решите редица проблеми на кожата на лицето

У дома елементарно ще си извършите сами разнообразни маски с цитруса. Те въздействат чудесно на всеки тип кожа, вършат я стегната и еластична, със лъчезарен загар. Плодът е скъп и със защитните си функционалности, свежда до най-малко отражението на външните фактори.

В състава на грейпфрутите влиза богата гама от витамини и органични киселини. Те имат мощно изразено антиоксидантно деяние и по този начин забавя процесите на стареене. Витамин С подтиква направата на колаген и еластан, укрепва стените на съдовете и защищава от купероза. Има и избелващо деяние, оказва помощ при възрастова пигментация и лунички.

От плода се извлича и ефирно масло, което се бори сполучливо с целулита, прелестно поддържа тонуса на кожата на лицето

Освен това възстановява и работата на подкожните мастни жлези.

Натурален сок от грейпфрут може да се употребява като лосион за нормализиране на мастния баланс на кожата. Подхранва и възвръща, изглажда и има почистващо деяние. Сокът е неповторим по своя състав, влиза в ролята на натурално хидратиращо средство. Това се дължи на богатото наличие на калий, точно той под държа водния баланс в клетките.

Полезно е както месото, по този начин и кората на плода

Например в случай че ръцете ви изпръхват и се зачервяват през зимата, ги масажирайте постоянно с кора от плода. Може да си извършите скраб с масло от грейпфрут и морска сол за изглаждане и ободряване на тялото.

Много скъпи са маските с грейпфрут през зимата, тъй като в допълнение подхранват и защищават лицето

Може да ги употребявате и при проблематична кожа. Фолиевата киселина и витамин В9 се оправят с възпаленията, подкрепят зарастването на пъпки и ранички.

Препоръчват се най-много при повехнала кожа, при изразени признаци на стареене, в случай че тенът е сив и нездравословен, при забележими признаци на авитаминоза.

Не е добре да се вършат маските единствено при алергия към плода или прекадено сензитивна кожа

Нанасяйте маската единствено на добре почистено лице, най-добре авансово напарено с билкова запарка (от лайка или липа).

При повехнала и изморена кожа измийте 1 с.л. ориз с няколко води. Изсушете го и го стрийте на брашно. Почистете комат грейпфрут от ципата и го намачкайте. Добавете към ориза дружно с 1 с.л. кисело мляко. Ако е доста течна маската, сложете още оризово брашно. Нанесете на лицето и след 20 минути измийте с топла запарка от лайка. Правете маската един път в седмицата. Бръчките ще се загладят очевидно, тенът ще се изравни и освежи.

Грейпфрут при бръчки на лицето

При мощно изразени бръчки направете маска от 2 с.л. пюре от грейпфрут, 1 с.л. сметана и сок на морков до приемане на нужната консистенция. Ако стане прекадено рядка, сгъстете с малко брашно. Оставете да работи 20 минути на лицето и измийте с топла вода. Максимален резултат ще получите с месечен курс от две процедури в седмицата.

Почистваща маска става при смесването на 2 таблетки деен въглен , 1 жълтък и сока от половин грейпфрут – до консистенция на гъста сметана. Може да разделите сместа на две, да сложите половината в хладилника и да я употребявате след 3 дни, не по-късно. Оставете да работи на лицето 10 минути и измийте с топла запарка от
лайка.

За равнене и ободряване на тена изцедете един грейпфрут

Смесете го с 1 с.л. суха квас и бъркайте, до момента в който тя се разтвори изцяло. Напоете с получената примес парче марля и я сложете на лицето. След 10-15 минути я свалете. Натрийте кожата
с прясно мляко, а по-късно с мокра забрадка. За да заличите петна и лунички, правете маската през ден в продължение на месец.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР