С цитати на заглавия от различни медии отразили образуването на

...
С цитати на заглавия от различни медии отразили образуването на
Коментари Харесай

Енергийният министър: Наличните горива в държавата са с 15% повече от миналата година


С цитати на заглавия от разнообразни медии отразили образуването на опашки във вторник вечерта стартира брифинга на министъра на енергетиката Александър Николов. Той сподели и профили от които с платени изявления във „ Facebook “ в които се показва паника за показващите цени на горивата и възможна тяхна липса.

По-рано през днешния ден министър-председателят Кирил Петков уточни, че суматохата към горивата е основана от младежката организация на ГЕРБ. Николов от своя страна сподели снимка, на която се вижда, че профил обвързван МГЕРБ са разпространявали сходни информации.

Мисля, че е ясно, че през последните няколко дни, изключително със протичащото се в Украйна това е безспорен и образец проведено мероприятие против стабилността в страната, сподели още Николов.

В момента по отношение на 2021 година има с към 15% повече количество горива. Дизелът предходната година март е бил 210 млн. лева а през тази е 243 млн. лева Наличностите от бензин са 53 млн. литра гуляй 48 млн. литра преди година.

Той уточни и че цените на нефта през последния месец са скочили доста, което способства за високите цени на горивата, еврото също е поевтиняло по отношение на $ и това допъулнително води до повишаване на цените.

„ За информация на някогашен енергиен министър държавния запас се употребява при избрани условия, които все още не са налични “, сподели Николов във връзка апела на депутата от ГЕРБ да се разблокират количества горива.

Който сее ветрове се знае какво ще жъне, сподели още Николов.

Николов разяснява и изявлението от страна на ГЕРБ, че в нощта когато е почнала нашествието на Русия към Украйна е продала на ниски цени природен газ. Той уточни, че договорка на тази дата от страна на Булгаргаз не е имало. Имало е такава от страна на Булгартрансгаз и тя е била покупка.

В момента е спрял в действителност добивът от Чирен и по опция даже виртуално нагнетяваме количества. Целта е добиваният сезон да бъде продължен с месец, по този начин, че да може да се обезпечи безпроблемна работа на топлофикациите, както и на рафинерията в Бургас, тъй като природният газ е необходим за произвеждане на петролни дестилати, сподели още Николов.

Плащанията към Газпром ескпорт за март също са осъществени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР