С цифри ще покажем на Асен Василев загубите на сектора

...
С цифри ще покажем на Асен Василев загубите на сектора
Коментари Харесай

Зърнопроизводители: От фалитите в сектора ще последва лавинообразен ефект

„ С числа ще покажем на Асен Василев загубите на бранша и какъв е сюжетът при възможни банкрути. Ще има лавинообразен резултат. Социалният мир по селата е извънредно значим “.

Toва съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “  ръководителят на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов . Той удостовери, че заетите в сектора още веднъж готвят митинги , в случай че не получат незабавна помощ. Те упорстват да се срещнат с премиера, вицепремиера, финансовия и земеделския министър, за да обсъдят съответни проблеми и да потърсят решението им. 

Илия Проданов посочи, че главното искане на зърнопроизводителите е включване на  бранш „ Зърнопроизводство “ в по този начин наречената държавна „ украинска помощ “ , която до момента се е давала единствено на други браншове .

„ Загубите ни са несъизмерими с това, което може да получим по украинската помощ “.

По думите му цената на пшеницата е рекордно ниска за последните 10-12 години и се търгува против 350 лв. за звук . Проданов подсети, че сега българските производители разполагат с големи количества пшеница, царевица и слънчоглед по складовете си и заради тази причина страната ни не се нуждае от импорт от Украйна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР