С цел укрепване на атомния си бизнес, японската корпорация Toshiba

...
С цел укрепване на атомния си бизнес, японската корпорация Toshiba
Коментари Харесай

Toshiba ще придобие японска компания за производство на ядрено гориво


С цел подсилване на атомния си бизнес, японската корпорация Toshiba възнамерява да придобие дружество за произвеждане на нуклеарно гориво от някогашната си дъщерна компания Westinghouse Electric.

През октомври 2017 година Toshiba заяви, че ще купи 52% от акциите на Westinghouse в компанията Nuclear Fuel Industries за 1 $. Този месец Toshiba ще вземе решение за придобиване на други 24% от акциите на компанията, принадлежащи на Furukawa Electric и Sumitomo Electric Industries. В резултат на това компанията Nuclear Fuel Industries би трябвало да стане 100% дъщерна компания на Toshiba, оповестява www.asia.nikkei.com.

Nuclear Fuel Industries е учредена през 1972 година от фирмите Furukawa Electric и Sumitomo Electric и създава нуклеарно гориво за АЕЦ. През 2009 година групата Westinghouse заплати за своя дял в компанията към 100 милиона $, когато по света се усилваше броя на строящи се АЕЦ, а производството на нуклеарно гориво се разглеждаше като област с предстоящ напредък. Но промишлеността мощно пострада след повредата в АЕЦ „ Фукушима “ през 2011 година

Въпреки че Toshiba се отхвърля от строителството на АЕЦ в чужбина, тя възнамерява да продължи работата си на японския нуклеарен пазар. Придобиването на Nuclear Fuel Industries може да даде подтик за обновяване на блокиралите договаряния за обединяването на активността по произвеждане на нуклеарно гориво сред Toshiba, Hitachi и Mitsubishi Heavy Industries.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР