С цел спиране на съмнителните практики за ценообразуване Емил Василев

...
С цел спиране на съмнителните практики за ценообразуване Емил Василев
Коментари Харесай

Steam ще показва на потребителите в ЕС 30-дневната най-ниска цена на дадена игра

С цел прекъсване на съмнителните практики за ценообразуване

Емил Василев преди 1 минута 4 Сподели

Най-четени

IT НовиниКалин Карабойчев - 13:13 | 03.06.2023

„ Се таа брат “ е повода съдът да спре достъпа до Zamunda и Pirate Bay

IT НовиниСветлин Желев - 9:56 | 05.06.2023

Раждането на „ Черния лебед “: Девет години от „ чертежа на салфетка “ до първия полет

ХардуерСветослав Димитров - 19:16 | 30.05.2023

Започнаха продажбите на Huawei Watch 4 и Watch 4 Pro – първият в света часовник, който може да мери кръвната захар

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Разработчиците в Steam, които сменят свободно цените на игрите си, като да вземем за пример ги усилват преди ликвидация, а по-късно ги понижават, или настояват, че цената е най-ниската до момента, макар че не е, към този момент няма да могат да вършат това в Европейски Съюз, с помощта на законодателството, което задължава разработчиците да демонстрират историята на цените на игрите през последните 30 дни.

Този ход е резултат от Директивата „ Омнибус “ на Европейски Съюз, известна още като Директива за използване и модернизиране, която има за цел да ускори отбраната на потребителите.

За да се съобрази с директивата, която беше въведена предходната година, Steam ще демонстрира на потребителите в Европейския съюз най-ниската цена на дадена игра през последните 30 дни. SteamBD разгласява скрийншот на функционалността, която демонстрира нормалната цена на заглавието, 30-дневната най-ниска цена и сегашната цена.

https://twitter.com/SteamDB/status/1664912800806842370

Все още не всички страни в Европейски Съюз съблюдават директивата, само че всички членки ще би трябвало да го създадат в някакъв миг.

Не се знае дали новата функционалност в миналото ще се популяризира и отвън Европейски Съюз, само че разширението за браузър на SteamDB към този момент демонстрира най-ниските цени за всички времена за всички игри в платформата, както и доста други статистики.

Още през февруари предходната година Valve показа собствен личен набор от правила, с цел да попречи на издателите да се възползват от разпродажбите на Steam с посредством подправени понижения. Тези промени включваха възбрана на пониженията в границите на 28 дни след предходни понижения (с изключение на сезонни разпродажби) и възбрана на пониженията (включително по време на разпродажбите на Steam) в границите на 28 дни след повишение на цените.

Друга значима смяна от предходната година гласи, че продуктите не могат да бъдат понижени с повече от 90% или по-малко от 10% – предходното предписание забраняваше игрите да бъдат понижени със 100%. Това значи, че фирмите не могат да понижат дадена игра с неуместно ниско число, да вземем за пример 1% или 2%, като по този метод си подсигуряват, че ще се появят в листата с разпродажби.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР