С цел превенция и защита, съюзниците следва да имат готовност

...
С цел превенция и защита, съюзниците следва да имат готовност
Коментари Харесай

При масирани кибератаки, съюзниците от НАТО следва да имат готовност за адекватна и бърза реакция

С цел предварителна защита и отбрана, съдружниците следва да имат подготвеност за съответна и бърза реакция, при масирани хакерски атаки против сериозна инфраструктура и възможен пробив в нея. Около това се сплотиха всички участници в конференцията „ Ангажираност на НАТО за киберотбрана 2022 “.

Заместник-министърът на електронното ръководство Атанас Мазнев бе отпред на българската делегация в конференция „ Ангажираност на НАТО за киберотбрана 2022 “, която се организира в Рим на 9 и 10 ноември.

„ България приветства построяването на споделен виртуален потенциал за поддръжка при киберинциденти и го намира за нужно и навременно, предвид на непрекъснато увеличаващите се офанзиви. Те към този момент не са единствено за финансови облаги, а и за реализиране на политически цели. “ – това съобщи по време на конференцията Атанас Мазнев. Той акцентира и изключителното значение за взаимоотношението сред страните от Европейския съюз и тези отвън него – Съединени американски щати, Англия и други Това взаимоотношение подчертава към потребността от съгласуване на разрастващите се действия и планове в границите на НАТО.

Домакин на конференцията бе италианското Министерство на външните работи и интернационалното съдействие, със съпредседателство на Съединени американски щати и подкрепено от Международния секретариат на НАТО. В нея присъединяване взе и генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, непрекъснатите представителите от делегациите в НАТО, както и международни специалисти, в региона на киберсигурността, от всяка страна участник във форума. Сред главните цели на конференцията бе реализиране на високо равнище на съдействие, взаимопомощ и взаимна работа във връзка с киберсигурността.

По време на форума зам.-министър Атанас Мазнев получи покана и от латвийската делегация. Желанието от тяхна страна е България да вземе присъединяване в Среща на върха на НАТО на кибершампионите: мост сред трансатлантическия и азиатско-тихоокенския район, която ще се организира през 2023 година в Латвия.

Като резултат от срещата в Рим, Министерство на електронното ръководство ще посрещне македонска делегация тази седмица. По време на срещата ще се обсъдят положителните практики от българска страна в областта на киберзащитата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР