С цел предпазване на останалата част от страната от разпространението

...
С цел предпазване на останалата част от страната от разпространението
Коментари Харесай

Лисабон под карантинна блокада до понеделник

С цел предотвратяване на останалата част от страната от разпространяването на делта разновидността на ковид Португалското държавно управление постанова „ затваряне “ на района на Лисабон още от този петък (18.06.2021 г.). За момента разпоредбите и санитарните правила в столицата се резервират. Това оповестиха от пресцентъра на външното ни министерство.

Като се взима поради повишаването на броя на заразяванията в столицата и в някои прилежащи окръзи, както и мнението на медицинските експерти за предприемане на незабавни ограничения за връщане към строгите санитарни ограничаващи ограничения, държавното управление, по време на вчерашното съвещание на Министерския съвет, взе решение за налагане към столичния регион на Лисабон през почивните дни един тип „ санитарна ограда “.

Ограниченията ще работят още от 15:30 през днешния ден, 18.06.2021 година, и ще продължат до 6:00 сутринта на идващия понеделник - 21.06.2021 година

Няма да може да се влиза или напуща необятната градска зона на Лисабон, която включва общините Almada, Amadora, Barreiro, Loures, Moita, Montijo, Odivelas, Oeiras, Palmela, Seixal, Setúbal, Vila Franca de Xira, Lisboа, Cascais, Sintra, Sesimbra и Alcochete.

При потребност от подпомагане българските жители в Португалия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време - +351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството: [email protected].
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР