С цел подобряване на пътната безопасност, както и на пропускателната

...
С цел подобряване на пътната безопасност, както и на пропускателната
Коментари Харесай

Забраняват левия завой на кръстовището на „Ал.Малинов“ с ул. „Анна Ахматова“

С цел възстановяване на пътната сигурност, както и на пропускателната дарба на бул. „ Ал.Малинов “ при кръстовището с ул. „ Анна Ахматова “ и облекчаването на трафика в региона, от 15 декември се вкарва смяна в организацията на придвижване в кръстовището . Промяната  предвижда възбрана на лявия завой от бул. „ Ал.Малинов “ към ул. „ Анна Ахматова “ за транспортните потоци, движещи се в  посока бул. „ Цариградско шосе “.

Проучванията демонстрират, че „ натовареността “ на описания нагоре ляв завой е от порядъка на 60-90 МПС/ч – за пиковите часове на денонощието.  Алтернативни направления за левия завой са:

- Ляв завой на кръстовището на бул . “Ал. Малинов “ и бул. “А.Сахаров “ и десен завой към ул. “Димитър Доспевски “;

- Достигане и потребление на пътен възел на бул. “Ал.Малинов “ и бул. “Цариградско шосе “, за осъществяване на противоположен завой и следваща маневра десен завой към ул. “Анна Ахматова “.

Основна причина за възбраната на левия завой обаче е разбора, който извършихме на пътната сигурност в кръстовището, както и статистиката на пътна полиция за  пътни произшествия, настъпили в кръстовището. Според специалистите левият завой към ул. “Анна Ахматова “ в западно направление се явява конфликтна и рискова маневра, като все още се прави „ след пропускане на насрещно движещите се коли “, според ЗДвП. Статистиката на пътна полиция демонстрира, че за последните 5 години са установени над 60 ПТП в границите на кръстовището, при които имаме 9 ранени участници в придвижването. Огромна част от настъпили ПТП, са в резултат неправилна преценка и/или нарушаване на ЗДвП при осъществяването на въпросния ляв завой.

С новата организация на придвижване се цели възстановяване на транспортното обслужване в региона , понижаване на задръжките в границите на кръстовището и доста понижаване на транспортния травматизъм.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР